• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir
Mülteciler ABD'de Konuşuldu

Ortadoğu’dan Avrupa’ya mülteci akını sürerken, gittikçe büyüyen bu insani krize uluslararası toplumun çare bulma çabaları da devam ediyor. Bu çabalara katkı olarak Küresel Politikalar Enstitüsü (GPI) tarafından düzenlenen ve “Suriye: Geçmiş, Bugün ve Gelecek” başlığını taşıyan konferans Washington DC’de National Press Club’da gerçekleşti. Konferansa, Birleşmiş Milletler Filistin Büyükelçisi Dr. Riad H. Mansour, BAU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Amerikan-Islam Ilişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, New York Üniversitesi’nden Prof. Selçuk Şirin, GPI Başkanı Prof. Walid Phares, Dr. Halil Mutlu, ABD hükümet yetkilileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konferansın temel amacı ise evlerinden ayrılmak zorunda kalmış insanlara yönelik ve yerleştikleri ülkelere entegrasyonlarına katkıda bulunacak uygulanabilir politika önerileri sunulması oldu.

Mülteci krizinin uluslararası boyutlarına değinen ve konunun eğitim boyutuna ağırlık veren bir konuşma yapan BAU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Suriyeli mülteciler için bu yıl 3 milyon dolar daha yatırım yaptıklarını dile getirerek, Suriyeli mültecilere Türkçe öğretmek üzere 150 öğretmen yetiştirmiş durumda olduklarını ve bu yaz 5 bin öğretmen ile 300 bin öğrenciye Türkçe öğretmeyi hedeflediklerini belirtti. Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda üzerinden 4-5 yıl geçmesine rağmen birçok ülke liderlerinin hala mülteci konusunun ne olacağını konuştuklarını belirten Yücel, “Her şey ortada.  Suriye’deki savaş susacak, bir taraftan da mülteci konumundaki insanlar eğitilerek ülkelerine geri gönderilecek. Bütün bunları yapabilmek için maddi ve manevi güce ihtiyaç var. Türkiye 9 milyar doların üzerinde para harcadı, AB ülkeleri ise bugün 3 milyar dolar yardımı verelim mi, kaç yılda verelim, nasıl verelim bunları tartışıyor.  Avrupa Birliği ülkelerine soruyorum; sizin gözünüzde bir mülteci çocuğu kaç para eder? Bir yaşında, on yaşında çocuğun korkusu olabilir mi? Bu insanları ülkelerinize almamak için sınırları kapatmak Avrupa Birliği’ne ne kadar yakışıyor?” dedi.

MÜLTECİ SORUNUNA EĞİTİMCİ BAKIŞI

Amerikalı yetkililerle, milletvekilleriyle, senatörlerle ve bütün ilgililerle Suriye’deki mülteci konusunu gündeme getirdiklerini söyleyen BAU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, ‘’Türkiye’nin içinde bulunmuş olduğu problemlerle ilgili düşüncelerimizi bir eğitimci gözüyle anlatma fırsatı bulduk’’ dedi. Konuşmasında değindiği noktaları şu şekilde ifade eden Yücel, ‘’Türkiye’de yaşayan 2,7 milyon mülteci içerisinde 700 bin çocuğun oluşu ve okul çağındaki bu çocuklara mutlaka eğitim verilmesi gerektiği üzerinde durdum. Çünkü bu çocuklar eğitimden uzak kalırlarsa yarının dünyası için bu durum problem olabilir. Aynı zamanda insanlık olarak, medeniyet ve kültür olarak da bu konuya duyarsız kalamayız. Bu durumu ortaya çıkaran nedenleri, özellikle Suriye’deki terörist grupları, Türkiye’de yaşanan terör olaylarının arkasında hangi grupların, ülkelerin olduğunu birlikte çalıştığımız müttefikimiz, dost ülkemiz olan Amerika’nın daha iyi görebilmesine katkı sağlamak istedik.  Bu bataklığın kurutulup buradaki insanlık dramının bir an önce bitmesini arzu ettiğimi de yine buradaki yetkililerle paylaştım’’ diyerek sözlerini noktaladı.

‘’MÜLTECİ ÇOCUKLARIN KAYIP KUŞAK OLMASINA İZİN VERMEMELİYİZ’’

2012’de yaptıkları Bahçeşehir Suriyeli Mülteci Çocuklar Araştırması’nın şu ana kadar yapılan en kapsamlı araştırmalar arasında olduğunu ifade eden New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Selçuk Şirin, ‘’Bunun yanı sıra çocuklara kendi dramlarını çizmeleri için fırsat verildi. Sonuç itibariyle Suriye’den gelen ve Türkiye’de yaşayan 3 milyona yakın göçmenin yarısından çoğu çocuk ve bunların yüzde 40’ı 12 yaşının altında. Biz Türkiye ve dünya olarak bu çocuklara iyi bir eğitim hizmeti vermezsek bu çocuklar kayıp kuşak olurlar. Kayıp kuşağın kuramsal karşılığı ise gelecek için umudu olmayan, daha iyi bir hayat için tutunacak bir dalı olmayanların suç örgütlerine, terör örgütlerine bir anlamda yem olması demek. Türkiye olarak biz şu ana kadar çevre ülkeler içerisinde bu çocuklara sağlık ve eğitim anlamında en iyi hizmeti veren ülkeyiz. Çalışma izni verilmesini de bu anlamda çok önemsiyorum’’ diye konuştu.     

 


WEB SİTENİZ OLSUN İSTER MİSİNİZ ?

Aşağıdaki formu doldurunuz...
5 gün yayında kalacak ücretsiz sitenizi hazırlayınız...
Hazırladığınız deneme sitesinden memnun kalmanız halinde,
Hazırladığınız siteyi bizimle iletişime geçerek aktifleştiriniz.
Site aktifleştirmek için;    info@elalajans.net 

www.sitenizvar.net   /   www.elalajans.net
 info@sitenizvar.net   /   info@elalajans.net


  
554 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı