• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Uluslararası Ticari Strateji

Murat GÖKTER 
mgokter@hotmail.com 

 
Uluslararası Ticari Strateji
Uzun süreden beri aklımda olup da yazıya dökemediğim, birçok kişinin bildiği ve uygulamadığı ama T.C. Cumhuriyeti’nin ilk kurulduğu günlerde önemle üzerinde durulan önemle vurgulanan bir konu ticaret stratejisi…
 ‘İleri’ dediğimiz dış dünya ülkelerine baktığımız zaman önümüzdeki 50 senenin ticari vizyonu tanımlanmış, alanlar saptanmış, işgücü ile yatırım hesaplanmış ve kişisel iş yapma hacmi arttırılmak üzere bireysel ekonomiye katılım gücü ön plana çıkartılmış, bu konuda kendi vatandaşlarına kolaylık sağlanması için gerekli tüm işlemler ön plana alınmıştır.İçinde bulunduğumuz kriz denilen muamma ki bana göre isminin değişmesi lazım dünya değişimi demek daha doğru olur. Bilgi çağı toplumu yaratmak ve bu konuda bilgi akışını toplum içerisinde hızlı verilerle ele almak, bu konuda şirketlerle açılımlar ve birliktelikler yaratmak ,ülke vizyonu açısından son derece önem taşımakta... Yapılanlara bakarsak; açılan işyerlerinin yüzde 87’sinin kapandığı bir ülke içersinde bırakın 50 yılı, önümüzdeki beş seneyi çıkaracak bir proje olmadığını fark etmemek cahillik olur.

Kısaca bir basit karşılaştırma ve analiz yaparsak; Ülkemizde bir işyeri açmanız yani riske girmeniz halinde başınıza neler gelecek bakalım: Şirket açılışı en basit 1500 TL – 5000 TL arası maliyet, işyeri buldunuz depozitosu ve kirası var, stopajı daha para kazanmadan ödüyorsunuz. Elektrik ve su paranız normal bir eve göre daha pahalı kullanıyorsunuz. Belediye vergileri hemen üstüne biniyor, durun daha kazanmadınız ama bu kadarla bitmiyor. Maliye Bakanlığı’nın otomatik olarak her ay sabit değişik isimler altında vergiler almakta. Riske girdiniz ve kazanamadınız cebinizdeki sermaye maalesef gitti.Üstüne birde borçlar kaldı. Komik bir resim çizdim sadece ben ama hepsi gerçek. Büyük sermaye şirketleri beslenmeli buna hiçbir diyeceğim yok. Ama küçük müteşebbisler yaratmak, bunlara vizyon  vermek, engelleri kaldırmak, istihdam yaratmanın ne kadar pahalı olduğunu bilenler için sanırım önemlidir. Çok sevdiğim bir deyim var; Ortaya bir problem koyuyor  ve o problemin çözümünde sizin de katkınız yoksa , sizde o problemin bir parçasısınız. İşsizlik derecesi belli, tüketim belli, dış ve iç borç batağı belli, istihdam yaratmanın bedeli belli…Ülkemizde girişimci nüfus o kadar çok ki ama sermaye ve risk yüzünden kenarda sadece oturuyorlar.
50 senelik kalkınma planlarının olduğu, gelecek planlarının yapıldığı, girişimcilerin cezalandırılmadığı günlerde görüşmek dileğiyle…


Yorumlar - Yorum Yaz
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı