Devlet Adamı Kalmadı
Saygın SEKİZKARDEŞ
sayginsekizkardes@hotmail.com

| Devlet Adamı Kalmadı Ne yazık ki; artık ülkemizde devlet adamı kalmadı. Şimdiki yöneticilere baktığımızda konuşmaları , duruşları, yemek yiyişleri, hitapları devlet adamı olmaktan çok uzak. ‘Ananı da al git’lerden mi? birbirlerine bağırarak konuşmaları mı, hakaretleri mi, nelerden söz etsek az.. |
Bakın rahmetli olmuş Turgut Özal’dan söz edelim. Özal’ın uyguladığı politikaları hatalı bulan çok kişi var. Ama onun devlet adamı duruşunu sergilemediği söyleyecek az kişi vardır. Süleyman Demirel de sevmeyeni seveninden de fazla belki. Ama duruşu , hitabı, giyimi devlet adamlığına yakışır bir şekilde. Rahmetli Ecevit’i de hiç hakaret ederken görmedik.Fotoğraflar çok şeyi ortaya koyuyor tabii…Diğer ülkelerin başındaki insanların ve onların eşlerinin beraberce fotoğraflandıkları kareler uluslararası platformda, ülkelerin imajını oluşturuyor. Fotoğraflara bakan yabancı biri belki kişilerin uyguladıklar politikaları bilmez ama kafasında o ülkenin imajı oluşur. Şimdiki politikacılarımızla Atatürkümüzü aynı kareye koyduğunuzda kimin sizi temsil etmesini istersiniz diye soruluğunda yanıt ne olur ?Benim anlamadığım nokta, önünüzde Atatürk gibi bir örnek varken neden toparlanılmıyor?Neden şık giyinilmiyor? Neden salon adamı olmaktan bu kadar uzaklaşılıyor. Ben onlara oy vermemiş olsam bile seçilenlerin ülkemi iyi temsil etmesini istiyorum. Çok şey mi istiyorum?
İzmir Fuarı ölmüş ağlayanı yok
Annem anlatır. Eskiden dedemle İstanbul’dan kalkıp ailesi İzmir Fuar’ına getirirmiş. Şimdiki fuara İzmir’den gelen yok nerdeyse. Peki neden fuar sürekli önemini yitiriyor. Kendi şahit olduğum bir örnek fuarın organizasyonunda görev alan bir kişinin konuk ilin Çanakkale olduğunu bilmemesi. Bu o kişinin hatasıdır ayrı ama asıl hata kendi çalışanlarına bile düzgün seminer verilmemesi. Yani organizasyonda ciddi bir problem var. Bakın şu cümleye dikkat edin: Fuara katılmayı prestij kaybı olarak gören firmalar var. Bu çok acı.. Oyun değişti. Artık insanları bir iki teknoloji gösterisiyle etkileyemiyorsunuz. Oyunu kuralına göre oynamak gerek artık. Çağır bütün yazarları, kulüp başkanlarını, sporcuları. Git Tarkan’a teklif götür, git dünyaca ünlü müzikalleri getir. Öldürmeyin artık fuarımızı. Düşün ve yap.Uygula. Strateji yarat. Danışmanlar tut.Yeni kurallara göre oyna. İnsanlara yaz sıcağında fuara gitmeleri için fırsat yarat. Dans şovlar düzenle, sokak sanatçılarını çağır, yarışmalar düzenle Bu liste uzar bunları düşünmek ve uygulama yetkisi olan kişiler bunları yapmadıkları için daha çok eskiden İzmir Fuarı… diye başlayan lafları dinlerler. Ama umursayıp umursamadıklarını bilmiyorum tabii…Başka şehirlerden hatta ülkelerden insanların akın ettiği bir fuar düşlüyorum. Saygılarımla…
NOT: Bu yazı Karşıyakalım Gazetesi'nin Eylül sayısında yayınlanmıştır
Yorumlar -
Yorum Yaz