• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir
Geometride Devrim

Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirerek, görsel hafızalarını da kullanmalarını sağlayarak geometrinin 20 temel prensibinin ispatını yapabileceği bir materyel olan Geometri Plus, Hakan Alabalık’ın patentli buluşu olarak literatüre girdi. Alabalık, patent belgesini Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Burak Karabey’in elinden aldı.

Geometri’ye pratik bir bakış

Boğaziçi Üniversitesi’nde 8 senedir Matematik Öğretim Teknikleri üzerine verdiği konferanslarla öne çıkan eğitimci Hakan Alabalık, geliştirdiği Geometri Plus hakkında şu şekilde konuştu: “ Bir oyuncak düşünün, yengeç, yelkenli, kum saati vb. yüzlerce şekil üretebiliyorsunuz. Aynı zamanda geometrinin 20 temel prensibinin ispatını yapıyorsunuz.” Karşıyaka Bilim Müzesi’nde sergilenen 300 yıldır çözülemeyen problemin çözümü ve patentini aldığı buluşla bir eğitimci olarak gençlerin potansiyellerini keşfetmelerine ilham vermeye çalıştığını belirten Alabalık, “Ülkemizin her gencinin bir patenti olduğunu düşünün; benim için kıymetli olan bunu başarmanın mümkün olduğunu gençlere göstermektir” dedi.

Üniversiteden teşekkür

Geometri Plus patentini Hakan Alabalık’a törenle takdim eden Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Burak Karabey ise çalışmalarından ötürü yaratıcı eğitimciye tebriklerini iletti. Karabey, “Geometri üstadı hocamız Hakan Alabalık’ı yürüttüğü yaratıcı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Geliştirdiği eğitim materyelinin patentini kendisine sunmaktan mutluluk duyuyor, öğrencilerin geometri eğitimine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Geometri Plus ile keşfederek ve yaratarak öğrenme

Öğrenme sürecinde görsel hafızayı ispatlarla birleştirmenin, öğrenciler üzerinde kalıcı etkilerinin olduğunu yaptığı çalışmalarla ispatlayan Hakan Alabalık’ın buluşu, 20 ayrı geometrik şekilden oluşuyor ve bir araya geldiğinde 6 adet eşkenar üçgeni ve nihayetinde bir altıgeni oluşturuyor. Öğrenciler bu bir birinden farklı şekilleri çeşitli kombinasyonlarda birleştirerek yüzlerce farklı şekil ve 20 geometri ispatına kolayca ulaşabiliyor. Geometri Plus, önümüzdeki dönemlerde öğretim materyeli olarak okullara girmeye hazırlanıyor. İnternet üzerinden bir yarışma düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Alabalık, Geometri Plus ile her yeni şekil üreten kişiye bir Geometri Plus takımı hediye edeceklerini belirtti

  
752 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı