• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

“Gaziantep’ten Şırnak’a Gökbilim Yolculuğu” Güneydoğu’da hem seminere katılan bölge halkına hem de seminer veren uzmanların bilgi dağarcığına yeni bilgiler ekledi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi konferans salonunda Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Günay Taş “Gaziantep’ten Şırnak’a Gökbilim Yolcuğu” adında konferans düzenledi.        Doç. Dr. Günay Taş konferansta “Gaziantep’ten Şırnak’a Gökbilim Yolculuğu” adlı seminerleri anlattı. Doç.Dr. Taş, “Türkiye ünivers itelerinden dört astronomi bölümü, TÜRKSAT, TÜBİTAK, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Valilikleri, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Emniyet Müdürlükleri, GAP İdaresi Eğitim Koordinatörlüğü’nün organizasyonunda bir araya gelerek 11-22 Ekim 2010 tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa bölgesel bir bilim eğitimi hareketi gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bilime ve eğitime destek vermeyi hedefleyen gökbilimciler tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi şehirle rinde gökbilimi anlatarak gökyüzünü öğrencilere ve halka tanıttık. Program dahilinde Gaziantep’ten başlayıp sırasıyla Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin,Batman, Siirt, Şırnak ve tekrar Şanlıurfa’ya dönüş gerçekleşti.” dedi.
       Etkinliğin bölge halkı için önemli bir bilgi edinme yolu haline geldiğini ifade eden Doç.Dr. Günay Taş “15 gün süren gezi sabah, öğle ve akşam şeklinde programlara ayrıldı. Sabah programına bilime ve gökyüzüne meraklı seçilmiş öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Öğle programı iç ve dış etkinlikler şeklinde iki şekilde uygulandı. İç etkinlikler spor salonunda resim sergisi şeklinde gerçekleşti. Dış etkinlikler de ise güneş filtreleriyle donatılmış teleskoplarla güneş gözlemi yapıldı. Akşam programı ise tüm halka açık bir şekilde düzenlendi. Vatandaşlar teleskoplar sayesinde yıldızları izleme imkanına sahip oldular. Programa katılan öğretmenler sertifika aldı” diye konuştu.
         Doç.Dr.Günay Taş konuşmasına şöyle devam etti; “biz bu yerleri dolaşırken buralardan da çok şey öğrendik. Örneğin; Siirtli Tilla İbrahim Hakkı’nın astronomi mirası ve Diyarbakır Ulu Cami’nin 900 yıl yaşındaki güneş saati. Biz bu yerleri görmeseydik bu eserlerden haberimiz dahi olmayacaktı. Bu yapılan programın bilime ve eğitime büyük katkıları olacak” dedi.

480 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı