• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfi’sinde “ Ne Olacak Bu Üniversite Hastanelerinin Hali” isimli panel düzenlendi.

Ege Üniversitesi’nin önceki Rektörü Prof Dr. Ülkü Bayındır’ın yönettiği panele  Prof. Dr. Osman İnci ve Prof. Dr Özdemir Aktan da konuşmacı olarak katıldı. Trakya Üniversitesi Önceki Dönem Rektörü Prof. Dr. Osman İnci, Üniversite hastanelerinde akademik özerkliğin, üniversitelerin bilimsel araştırma ve öğretimin gerek etik gerekse entelektüel yönden, her türlü siyasi ve ekonomik etkiden bağımsız olması gerektiğini söyledi. Son yıllarda sağlık sektöründe  meydana gelen sorunlardan bahseden Prof. Dr. Osman İnci, Sosyal güvenlik reformunun temel amacının harcamaları azaltmak olduğunu vurguladı.Yeni yürürlüğe girecek olan 6009 sayılı yasanın geçici 9. maddesinde yer alan özeliklerden bahseden Prof. Dr. İnci,  TİG ( Tanı ilişkili guruplar)  Projesinin kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirtti. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve TTB(Türk Tabipler Birliği) 2. Başkanı Prof. Dr Özdemir Aktan ise Tanı ilişkili Gruplar projesi ile birlikte gelen performans önerileriyle asistanların daha çok çalışarak hocalarından daha çok kazanmaları gibi bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, bu proje ile hizmet başına ödeme sisteminin etkili uygulanmasını sağlamak ve sağlık hizmeti veren kurumların verimli işletme olmasını teşvik etmenin amaçlandığını vurguladı. Yeni gelen bu sistemin, tedavi edilen insan sayısı ile orantılı finans desteği sağlayacağını fakat bunun yanında hastanın henüz iyileşmeden taburcu olması, bazı hastaların tedavisinde seçici davranılması gibi dezavantajlarının olduğunu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Aktan “Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısı ile hastaneler, hasta ve çalışan memnuniyeti, hizmet altyapısı, organizasyon, kalite ve verimlilik gibi kriterler üzerinden A, B, C, D, E şeklinde sınıflandırılmasıyla ödeme planlaması yapılacağını ve bunun üniversite hastaneleri için yeterli olmayacağını ” sözlerine ekledi.Prof. Dr Özdemir Aktan Tıp fakülteleri için şu taleplerde bulundu:“Alt yapısı ve eğitmen kadrosu olmayan tıp fakültelerinin açılmasına izin verilmemelidir. Üniversitelerde eğitim ve araştırma faaliyetleri genel bütçe kaynaklı finansal güvence altında olmalıdır. Performans uygulaması ise ancak bu kaynağı tamamlayan ve çalışanları motive etmek üzere  iyi tanımlanmış ve hizmetin niteliğini geliştirecek parametreler üzerinden yeniden düzenlenmelidir.Üniversite Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı ile ilişkilendirilmesi akademik özerkliğe aykırı bulunduğundan gündemden çıkarılmalıdır. Ve son olarak da tıp fakültelerine gittikçe artan sayıda öğrenci alınması eğitim kalitesini düşürdüğünden engellenmelidir”Akademik özerklikler olarak; Yönetimde özerklik, Mali özerklik ve Bilimsel özerkliğin esas alınması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda; bir üniversitede “OLMAZSA OLMAZ” kabul edilen gerekliliklerde şöyle sıralandı:
1) Akademik Özgürlük  2) Akademik Özerklik  3) Akademik Etik  4) Akademik Liyakat  5) Akademik Hareketlilik  6) Akademik Kalite  7) Akademik Rekabet  8) Bilimsellik  9) Sosyal Sorumluluk  10) Bilgi Üretimi( Üniversite-Sanayi İşbirliği)  11) Demokratik YönetimKonuşmalar bittikten sonra soru cevap bölümüne geçildi ve daha sonra Prof. Dr Özdemir Aktan, Prof. Dr. Osman İnci ve Paneli yöneten Prof Dr. Ülkü Bayındır’a plaket verildi.

493 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı