• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Karşıyaka Sağlık Günleri 2010 etkinliğinde işlenen konu bu kez toplumun büyük kesiminde görülen ve kişileri oldukça endişelendiren migren hastalığı oldu.

Nöroloji Uzmanı Dr Sezgin Öztekin’in katılımcılara hastalıkla ilgili bilgi verdiği etkinlikte  genel tanı, hastalığın seyri  ve tedavi yöntemleri anlatıldı. 

Uzman Doktor Öztekin “ Migren, ataklar halinde gelen en az üç gün süren, tekrarlayıcı bir baş ağrısı tipidir. Baş ağrısı tipik olarak tek taraflıdır. Zonklayıcı özellik gösterir, orta-ağır şiddettedir. Bulantı, kusma, ışığa veya sese karşı hassasiyet baş ağrısına eşlik edebilir.
Migren en sık 25-55 yaş arası görülür. Kadınlarda erkeklerden daha sıktır. Migren ağrısı kişinin normal aktivitelerini engelleyebilir.. Kişiyi işine gitmekten ve günlük işlerini yapmaktan alıkoyabilir. Oysa migren tedavisi için kullanılmakta olan birçok ilaç vardır.” dedi.
Migrene neden olan faktörlere de değinen konuşmacı  “Migreni tetikleyen birçok faktör vardır bunlar kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Migrenin başlamasına sebep olabilen başlıca faktörler; Stres,  hormonal değişiklik, beslenme ve bazı ilaçlar, çeşitli yiyecekler ki bunların başında beyaz peynir, çerez, çikolata, balık, kırmızı et, kırmızı şarap,  çeşitli katkı maddeleri içeren yiyecekler,  fazla uyku ve uykusuzluk, iklim değişiklikleri ve kokular migren krizini başlatabilir.”şeklinde konuştu.
Migren ataklarını diğer baş ağrılarından ayıran özelliklere de değinen Uzman Doktor Sezgin Öztekin ,  “Günümüzde, devam eden araştırmalar sayesinde migren hakkında daha fazla şey bilinmekte ve migreni önlemek ya da tedavi etmek için daha fazla seçenek bulunmaktadır.Az sıklıkta atak geçiren hastalar için sadece o anki ağrıya yönelik tedavi yapılması tercih edilirken, sık atak geçiren (ayda 4 ve üzeri atak) migren hastaları için sıklıkla koruyucu ilaç tedavisini tercih edilmektedir. Tedavi, hekimin önerdiği şekilde uygulanınca atakların sıklığı ve şiddeti belirgin olarak azalabilmektedir. Migren tanısı mutlaka nöroloji uzmanı tarafından konur. Baş ağrısına sebep olabilecek birçok neden olabileceği ve bunların bir kısmının tehlikeli olabileceği unutulmamalıdır. “diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra ise katılımcılar,  hastalıkla ilgili kendi yaşadıkları sıkıntı ve şikayetleri konuşmacı ile paylaştı. Uzman Dr Öztekin sorulara yanıt verdi.



535 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı