• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Hızla artan nüfus, buna bağlı olarak hızlı ve çarpık kentleşmenin neden olduğu doğal ortamların yok olması, şehir içi yeşil alanların normalin çok altına düşmesi karşısında insanların doğaya özlem duyguları daha da artıyor.

Bu nedenle çevresinde göremedikleri dış mekan bitkilerini son zamanlarda evlerinde yetiştirmeye başladılar.
Süs bitkilerinin çiçekli, çiçeksiz ve tek yıllık, çok yıllık olarak ayrıldığını söyleyen Ege Üniversitesi(EÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanı Emrah Zeybekoğlu yenilik olarak, dış mekan soğanlı bitkilerinin(sümbül, nergis, lale, zambak…) iç mekanda yetiştirilmeye başlandığını söyledi.
Zeybekoğlu “Soğanlı bitkileri evde yetiştirmek isteyenler dikim için Eylül ve Ekim aylarını seçmeli, geçirgen toprak kullanmalı ve toprağı kurudukça sulamalıdır. Uzun ömürlü olması için de, serin ve hafif güneş ışığı alan yerde muhafaza edilmeli, aksi takdirde çiçeklenme gerçekleşmez yapraklarda aşırı derecede uzama meydana gelir” dedi. Emrah Zeybekoğlu, çiçeklenme bittikten sonra lale soğanlarının filede; sümbül soğanlarının ise kendi toprağında veya daha geniş bir saksıda, serin ve kuru ortamda saklanması gerektiğini belirtti.
Bitkilerin beslenmesi konusunda ise yavaş salınımlı gübrelerin, vitaminlere göre daha çok tercih edilmesi gerektiğini böylece bitkinin uzun süre boyunca beslenebileceğini belirten Zeybekoğlu “Ayrıca bitkileriyle sürekli ilgilenme imkanı olan kişiler de düşük konsantrasyonlu besin çözeltisini su ile karıştırarak toprağa empoze edebilirler” dedi.
Zeybekoğlu bitki hastalıkları konusunda da şunları söyledi “Bitkinizde böceklenme varsa ilaçlamak sakıncalı olabilir. Böcekleri el ile ayıklamak ya da bitkiyi yıkamak daha doğrudur. Köklerinin çürümemesi için ise geçirgen toprak kullanmak ve bitkiyi aşırı sulamamak gerekir. Ayrıca yeni bir bitki dikiminde ölmüş bir bitkinin saksısı kullanılmamalıdır, aksi takdirde yeni bitki zarar görebilir.”

677 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı