• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 1. Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu’nda teknolojik gelişmelerin yerelden küresele etkileri tartışıldı.

1. Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu kapsamında düzenlenen sunumlarda “Yerel medyanın yeni kimlik arayışı” üzerine tespitlerde bulunuldu. Oturum başkanlığını EÜ İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın yaptığı sunumda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi ve aktif olarak gazetecilik yapan Kutay Gürocak, yeni gelişen kitle iletişim araçları ile okuyucu kavramının ortadan kalktığını ve kullanıcı kavramının oluşmaya başladığını belirtti.

Kutay Gürocak, “Her an bilgiye ihtiyaç duyabiliriz. Bu bilgilere ulaşmanın en kolay yolu ise kitle iletişim araçlarını takip etmektir. Bu bağlamda günümüzde oluşan bireysel ve kurumsal farklılıkların oluşmasına da kitle iletişim araçları sebep olmuştur. İnternet, 3G teknolojisi, mobil teknolojisi, uydu, kablolu televizyon gibi teknolojik gelişmeler yazılı basının yeni kimlik arayışı içine sokmuştur” dedi. Gürocak’a göre, kurumsallaşan yerel ve ulusal basının ayakta kalabilmesi için reklam gelirlerine ihtiyaç var.

“Arap Devrimleri ve Medya” konusunda tebliğ sunan Marmara Üniversitesi’nden Umur Bedir devrimlerin oluşum sürecinde medyanın etkisi olduğunu belirterek, “Gelişme ve sonuç aşamalarında özellikle sosyal medya belirleyici olmuştur. Domino etkisini yaratan medyadır” dedi.
Umur Bedir, “Uluslararası haber ajansları, gazeteler, televizyonlar ve internet üzerinden yayın yapan haber portalları, Ortadoğu’da patlak veren bu devrimlerin her safhasını mümkün olan en hızlı şekilde haber yapabilmek ve dünyanın her yanına yayabilmek için birbirleriyle yarışmıştır” diye konuştu.

Gazi Üniversitesi’nden Ceren Yeğen ise, “Küreselleşme Sürecinde Uluslararası Haber” konusunda sunduğu tebliğine Mark Twain’in bir sözüyle başladı, “Gerçek dünyada hiçbir şey, gerçek zamanında ve gerçek mekanında cereyan etmez. Onları düzeltmek tarihçilerin ve gazetecilerin işidir.”

BATI EGEMEN İDEOLOJİSİNİN ÜRÜNÜ
Ceren Yeğen, haberlerin egemen medya tarafından standardize edildiğini belirterek şu görüşlere yer verdi; “Günümüzde uluslararası haberlerin yapısı ele alındığında, içeriklerin küreselleşen kapitalist düzen içinde ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik olarak belirlendiği ve bu belirlemenin Batı egemen bir ideolojinin ürünü olarak ortaya çıktığı varsayılmaktadır”

620 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı