• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Avukat Birgül Değirmenci, kadına yönelik şiddetin eğitim düzeyiyle doğru orantılı olmadığını ifade ederek “Eğitim düzeyi yüksek olan 10 kadından 3’ü şiddete maruz kalmakta ve yüzde 49’u uğradığı şiddeti kimseye anlatamamaktadır." dedi.

Ege Üniversitesi(EÜ), Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(EKAM) tarafından düzenlenen Siyaset Okulu’nun konuğu Avukat Birgül Değirmenci idi. Değirmenci katılımcı kursiyerlere “4320 Sayılı Ailenin Korunması Kanunu ve işleyişini” anlattı.  
Aile içinde kadına şiddette hukuksal süreç konusunda kursiyerleri bilgilendiren Değirmenci, şiddetin kaynağı, nasıl ve kim tarafından uygulandığı, neden ve çözüm önerileri üzerinde durarak toplumsal cinsiyet konusuna dikkat çekti. Şiddet türlerini fiziksel, ekonomik, cinsel ve duygusal-sözel şiddet olarak ayıran Değirmenci bu konu hakkında istatiksel verilere değindi. Birgül Değirmenci Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü-Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü(KSGM) tarafından 2008 yılında yapılan bir araştırmanın sonuçlarını şu şekilde anlattı; “Ülke genelinde fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 39, ekonomik şiddete maruz kalanların oranı yüzde 39, evli kadınların cinsel şiddete maruz kalma oranı yüzde 15 bunun yanı sıra cinsel şiddet yaşamış kadınların yüzde 92’si hiçbir resmi kurum ya da sivil toplum kuruluşuna başvurmamaktadır.  Erkekler eşlerini dövebilir düşüncesine katılan kadınların oranı yüzde 14,2’dir. Hayatında en az bir kere fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 55 yani ülkemizdeki her on kadından dördü fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır”
       Kadına yönelik şiddetin daha çok özel alanda kişinin en yakınları tarafından gerçekleştirildiğini belirten Değirmenci  “Aile içinde şiddete yol açan etkenlerin; cinsiyetçi iş bölümü, şiddete boyun eğişin toplum tarafından desteklenmesi, kültürel faktörlerin yanı sıra; işsizlik yoksulluk, alkol gibi sebep sayılamayacak bahaneler olduğunu” söyledi.
         Konferansın sonunda şiddetin sadece Türkiye’ye özgü olmadığını, evrensel bir sorun olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Değirmenci ayrıca kadına yönelik şiddetin eğitim düzeyiyle doğru orantılı olmadığını ifade ederek “Eğitim düzeyi yüksek olan 10 kadından 3’ü şiddete maruz kalmakta ve yüzde 49’u uğradığı şiddeti kimseye anlatamamaktadır.  Bu sorunun çözüme kavuşabilmesi için toplum yapısının incelenip her alanda geçerli olan ataerkil söylemin yerini daha insancıl bir söyleme bırakması gerekir” dedi.

637 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı