• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, üyelerinin mandıralardan almış oldukları fatura ya da müstahsil belgelerinin bankalar tarafından gelirini ispatlayıcı belge olarak kabul edildiğine dikkat çekti.

Tarım odaklı çalışan bankaların yeni müşterileri küçükbaş hayvan yetiştiricileri bankalara ibraz ettikleri süt faturası ya da müstahsil makbuzu karşılığında gelirine dayalı kredi kullanıyor. Bugüne küçükbaş hayvancılık kredileri hayvan sahiplerinin giderleri ile kısıtlıyken İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Ar Ge biriminin yaptığı çalışmalar ve Birliğin girişimleriyle tarım odaklı  bankalar küçükbaş yetiştiricisinin gelirine dayalı kredi vermek için çalışmalar başlattı. Gelire dayalı kredide amaç yetiştiricinin mandıralardan avans alarak düşük fiyattan sütünü satarak maddi zarar görmesinin önüne  geçmek.

Tonda 150 TL Destek

 

Yetiştiricinin süt faturası almasının önemine dikkat çeken İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer: “ÖÇ numarası bulunan süt işletmelerine koyun keçi sütünü satan yetiştiriciye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Birlikler aracılığıyla tonda 150 TL destek ödüyor. Bunun tek şartı ise mandıradan her ayın sonunda döktüğü süt kadar faturasını alıp Birliğe teslim etmesi. Yetiştiricinin alıp Birliklere teslim etmediği her fatura hem üyemiz hem de ülkemiz için büyük bir maddi kayıp. Bunun için Birlik personelimiz bu konu üzerinde hassasiyet ile duruyor. Yetiştiricinin kayıt gelirinin kayıt altına alması ve bu destekten yararlanması için üyelerimizi tek tek bilgilendiriyoruz” dedi.

“Bugün için gelirini en doğru belgelendirebilecek meslek grubu hayvan yetiştiriciliğidir” diyen Başkan Türer , bankaların gelire dayalı kredi vermesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bugün kulak küpe numaralarıyla yetiştiricinin koyun ve keçileri kayıt altında. Birlik üyenin izniyle kaç hayvanı olduğuna dair bir belgeyi üyesine verebilir. Yine üyemiz mandıralara sattığı  süt oranında devletten destek alıyor. Yine üyenin talebiyle ne kadar süt satıp gelir elde ettiği bilgisine de ulaşılabilir. Tarım alanında hizmet veren bankalar gidere dayalı kredilendirmenin yanında gelire dayalı da kredi hizmeti vermelidir” dedi.

Gelire Dayalı İlk Kredi Denizbank’tan

 

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Ar Ge birimiyle ortak çalışma yürüten Denizbank Bölge Müdürlüğü, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi  küçükbaş hayvan yetiştiricileri için özel bir kredi hizmeti sunmaya başladı. Koyun keçi yetiştiricileri arasında “Süt Kredisi”  adı verilen kredi uygulamasında yetiştiricinin bir önceki süt geliri dikkate alınacak. Krediden sadece İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne süt döken yetiştiriciler yararlanabilecek. Denizbank, Birliğe süt döken yetiştiriciyi sezonda da yalnız bırakmayacak. Birliğe süt döken yetiştirici acil bir ihtiyacı olması durumunda aylık ödeme gününü beklemeden sadece nüfus cüzdanı ile kefilsiz ve ipoteksiz kısa dönemli kredi kullanabilecek.



579 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı