• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lojistik Kulübü tarafından, Türkiye’nin ve İzmir’in önde gelen lojistik şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla “Lojistik Sektörüne Bakış” paneli düzenlendi. Panelde öğrenciler, sektör hakkında bilgi aldı

Panelin açılış konuşmasını yapan EÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyuer yaptı konuşmasında; gelen firma yetkililerine ve paneli düzenleyen öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerin yaptığı organizasyonları her zaman desteklediğini söyledi. Öğrencilerin sektörlerle şimdiden diyalog kurmasının rakiplerin bir adım önüne geçme açısından bir avantaj olduğunu ifade eden Prof. Dr. Soyuer, lojistik sektörünün öneminin giderek attığını, bu sektörün insan kaynağı talebinin de giderek artacağını vurguladı.
Panelde ilk sözü alan Ekol Lojistik-Kontrat Lojistiği Yöneticisi Sadettin Küçükgirgin “Lojistik işinde müşterilerin siparişlerinin depolarda tutulması, sıralanması ve istenilen zamanda istenilen yere gönderilmesi önemlidir. İş süreçlerinin büyük bölümü otomasyonla gerçekleştirilir. Otomasyon, malların tesis içinde nereye gideceğine karar verir ve işleri kolaylaştırır” dedi. Küçükgirgin ayrıca, şirketlerindeki iş süreçlerini, malların tesise nasıl girip, içeride nasıl depolanıp ve dışarıya nasıl çıkarılıp gönderildiğini, hazırladıkları bir video yardımıyla derinlemesine anlattı.
Lojistik sektöründe farklı taşıma yöntemleri konusunda konuşan, İnci Lojistik - Liman Operasyon Müdürü Özkan Mungan, “Karayolunda tırlar ile yapılan taşımacılık yerine, denizyolunu kullanarak gemilerle taşımacılık yapmak hem taşıma süresini kısaltır hem de düşük karbon emisyonu sağlar. Tırlar ile yapılan taşımada fosil yakıt çok daha fazla kullanıldığından, doğaya ciddi anlamda zarar verilir. Bu yüzden, deniz ve tren yoluyla taşımacılığın önemi artmıştır.” diye konuştu. Anlattıklarını örneklerle destekleyen Mungan, şöyle devam etti: “Örneğin Ford, ürettiği araçların dağıtımının daha az enerji tüketen bir şekilde yapılmasını istiyor. IKEA, ürünlerinin rahatça taşınması için yeni yollar geliştiriyor. Ayrıca lojistik sektöründe 2020’den sonra Yeşil Lojistik daha fazla önemli olacak.”
Borusan Lojistik - İzmir Bölge Müdürü Sinan Cem Savcı ise, lojistikte depo yönetimi hakkına konuştu. Lojistik kavramını “Üreticinin üreticisinden başlayan, müşterinin müşterisinde sona eren bir zincirde, doğru malzemenin doğru zamanda bulundurulmasını sağlayan faaliyetlerin tümü” olarak tanımayan Savcı, ürünü hızlı bir şekilde üretip, satma konusunda, lojistiğin öneminin büyük olduğunu vurguladı. Konuşmasında kısaca Borusan Lojistik’i de tanıtan Savcı, çoklu kullanıcılı bir depoları olduğunu, bu depoları müşteri talebine göre oluşturduklarını, depolarında 67 bin çeşit ürün bulunduğunu, günde 390 adet işlem yaptıklarını ve şirketlerinde 6 sigma ve 5 S uygulamalarına yer verdiklerini söyledi.
Panelin son kısmında konuşan SDV Horoz - Deniz İhracat Operasyon Yönetmeni Koray Koral, konuşmasında, lojistik mezunlarının geleceğine yer verdi. Sektörün geçmişini bugününü ve geleceğini irdeleyen Koral, öğrencilere tavsiyelerde bulundu: “Mutlaka hedefinizi belirleyin, hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Sektörün beklentilerini bilmeniz gerekir. Sektör; analitik düşünce yeteneğine sahip, çalışkan, azimli, takım çalışmasına yatkın bireyler ister.”

Panelin sonunda, şirket yetkilileri, öğrencilerin sorularını yanıtladı



541 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı