• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Ege Üniversitesi uzaktan eğitim projesiyle 3 milyon 298 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

Ege Üniversitesi(EÜ), “Uzaktan Eğitim Çalıştayı” düzenledi. EÜ günümüz bilim toplumunda yeni teknoloji kullanılarak uzaktan eğitimin nasıl gerçekleştirebileceğini sorguladı. Türkiye’deki yaklaşık 3 milyon 298 bin öğrenciye ve uzaktan öğrenim gören yaklaşık 1 milyon 558 bin öğrenciye ağ bağlantısı üzerinden öğrenim verebilme projesi kapsamındaki çalışmalar değerlendirildi.
EÜ Bilgi ve İletişim teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Uzaktan Eğitim Çalıştayı”,  Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisi’nde gerçekleştirildi.  EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Yaklaşık bir yıldır uzaktan eğitim için birlikte çalışma teklifimizi kabul ettiği için sayın Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul’a teşekkür ederim. Yaşadığımız çağ bilim çağıdır. Bilgiyle ulaşma mesafemiz bir tık kadar yakın, bir tık kadar kısa sürede ulaştığımız bilgi ne kadar doğru sorgulamamız gerekir. Bilgi kirliliği rahatsız edici. Bunun için bence bir düzenleme yapılması gerekir. Bütün bunların dışında istekli büyük bir kitle var. Ülke politikalarında herkes üniversiteli olmalı deniyor. İş ve istihdam sorunu yaşanmakta.  Ülkemizde üniversiteler ara bir birim görevini üstleniyor. Üniversiteler bilgi veren, öğreten, eğiten bir kurumdur” diye konuştu.
       Yeni teknoloji ile birlikte eğiticilerin; öğrencilerin ilgisinin ve çıktısının ne olduğunu bilişim teknolojilerini kullanarak öğrenmeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi geçmişten günümüze gelişmeleri takip ederek, teknolojiden yararlanmıştır” dedi.
Ege Üniversitesi’nin Türkiye’deki ve dünyadaki diğer üniversitelere göre uzaktan eğitimde geride olmadığını belirten Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, “EÜ bu konuda stratejik planları ile geleceğe yönelik çalışmaları var. Uzaktan öğretim; öğrenenlerin ve öğretim elemanlarının farklı mekanlarda bulunduğu, öğretim sürecinin bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğretim modelidir. Eğitimde teknolojinin kullanılmasının ana teması yüz yüze iletişimi uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirmektir. Kapasitemizi uzaktan eğitim yoluyla arttırabiliriz. Mekan ve zaman sıkıntısı çekmeden istediğimiz hedefe uzaktan eğitim sistemiyle ulaşabiliriz. Maliyet açısından baktığımızda ise eğitim alanlar kârlı durumda. Bu sistemi işletmeler kendi kurum personeli ve müşterilerine eğitimle kurumsal olarak gerçekleştirmektedir” diye konuştu.
Prof. Dr. Özkul, “1700’lü yıllarda uzaktan eğitimde mektupla öğretim modeli kullanılıyordu. Radyo ve televizyon ilk çıktığında insanlar okullara artık ihtiyaç yok kapatalım dediler. Günümüzde ağ yoluyla her yerde ve her zaman istediğimiz bilgiye ulaşabiliriz. Açıktan ve uzaktan öğrenmede herkes eğitimden yararlanabilir. Uzaktan eğitim modelinde geleneksel ve çağdaş yöntemler kullanılıyor. Uzaktan eğitim veren açık, sanal ve geleneksel üniversiteler var. Anadolu Üniversitesi uzaktan eğitim sistemini 1982 yılından beri iktisat, işletme ve açık öğretim bölümleri eğitimini ağ bağlantısı üzerinden gerçekleştirmektedir” dedi.
       EÜ uzaktan eğitim deneyimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Fazıl Apaydın, “2001 yılından buyana 71 tane eğitim programı, 64 tane canlı yayın yaptık. Biz yaptığımız çalışmaları bir kütüphanede topladık. Uzaktan eğitim için akıllı sınıf kurduk. Bilişim dünyasında donanım, yazılım ve içerik çok önemli ve bu içeriği en iyi şekilde doldurmalıyız. Biz bu işe girerken Türkiye’deki bütün firmalarla görüştük. EÜ olarak biz birimler arasında uzaktan eğitim konusunda tatlı bir rekabet içindeyiz. Temel amacımız öğrenmeyi ve öğretmeyi en iyi şekilde gerçekleştirmektir” şeklinde görüşlerini ifade etti.
Eğitim Fakültesi BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Murat İnceoğlu, “e-öğrenme yoluyla kişiye özel, tutuma dayalı hesaplamada onların öğrenme özelliklerine göre içerikli eğitim verebilmekteyiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Haluk Soyuer ise, şunları söyledi: “E-öğrenme uygulamaları yoluyla basılı, sesli, video, bilgisayar destekli materyallerle uzaktan eğitimi daha kolay gerçekleştirebiliriz. Bilgisayar destekli eğitimin avantajları dezavantajlarına oranla daha fazla  olduğunu görmekteyiz. E-posta ile chat ve konferans yoluyla eğitime ve öğretime gerçek zamanda ulaşma imkanı veriyor bize. EÜ bir çok alanda liderliğini bugün uzaktan öğretim alanında da gerçekleştirmek için harekete geçti. Toplum projeleri anlamında engellilere yönelik projeleri var.”

(Ege Ajans)



572 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı