• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

2010 yılının “Başkanla baş başa” toplantısının gündemi sel baskını oldu. Başkan Durak, Yamanlar Dağı eteklerinden gelen yağmur sularının Karşıyaka'nın derelerinde taşmalar yaşanmasına sebbep olduğunu belirtti.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda her ay gerçekleştirdiği “Başkanla Baş Başa” toplantılarının 2010’un sonuncusunu yaparken gündeme gelen sel baskını ile ilgili sorunun yatağından çözülmesi gerektiğini belirterek “ Yamanlar Dağı eteklerinden gelen yağmur suları Karşıyaka’nın derelerinde taşmalar yaşanmasına neden oluyor. Büyükşehir Belediyemiz çok iyi bir çalış ile Bostanlı Barajı projesini hazırladı. Ancak yıllardır ÇED raporu verilmiyor. Dağın eteklerinde selin kontrol altına alınması gerekir. Bir an önce gerekli izinlerin verilmesini istiyoruz.” dedi.

            CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen’de örnek bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek “ Belediye Başkanımız Cevat Durak her ay düzenli olarak ilçemizdeki toplantıyı gerçekleştiriyor. Bu toplantıda vatandaşlarımız Başkanımız ile yüz yüze görüşerek çevrelerindeki sorunları veya önerileri anlatıyor. Özel sorunu olanlar da başkanla baş başa görüşüyor. Burada gündeme gelen her sorun çözüm buldu, şikayet edene bilgi verildi. Bu uygulamamız önümüzdeki yılda da sürecektir. Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyorum.” Dedi. Sel sıkıntısından sonra sorunlu bölgeleri de gezdiğini belirten Özen, “Gittiğim her sokakta belediye ekiplerinin çalışmakta olduğunu, vatandaşların da bu destek nedeniyle yerel yönetimlerimize şükran duyduğunu gördüm. “ diye konuştu. 

          
Karşıyaka’nın yanlış yapılanma ile birçok deresinin üzerinin kapatılarak yol haline getirildiğini belirten Başkan Durak “ Büyükşehir Belediyemiz kilometrelerce kanal çalışması yaptı. Yeni kanalların döşendiği bölgelerde hiçbir sorun yaşanmadı. Ancak derelerin taşmasının da önlenebilmesi için barajın bir an önce yapılması gerekir.” dedi.

            Karşıyaka’nın geleceğinin parlak olduğunu belirten Başkan Durak “ Hazırlıklarını yaptığımız büyük projeler var. Tüm planlamalarını bitirdik, yasal işlemlerini gerçekleştirdik. Ancak bu projelerin yapılması farklı kurumlar ile sağlanacak. Stat, tramvay ,  marina gibi yatırımların Karşıyaka’ya kazandırılması için takipçi olacağız. “ şeklinde konuştu.
 

            2011 yılının aş ve iş korkusu olmadan sürmesini dileyen Başkan Durak “ Mutlu, huzurlu ve güleç insanların yaşadığı bir Karşıyaka olmayı diliyorum. Cumhuriyete olan inancını kaybetmeyen aydınlık yüzlü insanlarımızla el ele vererek hem kentimizin hem de ülkemizin daha huzurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

            Başkan Durak daha sonra vatandaşların kentle ilgili şikayet ve önerilerini tek tek dinleyerek hepsine cevap verdi. Yapılması istenilen çalışmalar hakkında da takipçi olacağını belirten Başkan Durak “ İmkanlarımız yettiği ölçüde yatırımlarımızı aksatmadan sürdüreceğiz.” dedi. 

             

 



700 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı