• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Prof. Dr. Serhat Bor, “Reflü ağza acı ekşi suyun gelmesi, öksürmek, boğazda yanma, boğazın gıcıklaması, boğazı devamlı temizleme hissi, ses kısıklığı, dişlerde bozulma gibi belirtilerle ilk önce fark edilmektedir” dedi.

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Muhittin Eren Konferans salonunda “Gastroözofogeal ve Reflü hastalığı” konulu konferans gerçekleşti.  EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof. Dr. Atilla Silkü’nün katıldığı konferansda bu hastalıkların belirtileri ve tedavi yöntemleri ana başlıklar altında ele alındı.
Gastroözofogeal ve Reflü hastalığı konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Serhat Bor “Gastroenteroloji”, Prof. Dr. Münevver Erdinç “Gögüs Hastalıkları”, Prof. Dr. Tayfun Kirazlı “Kulak Boğaz Burun”, Prof. Dr. Sinan Ersin “Genel Cerrahi” sunumları yaparak reflü hastalığıyla bağlantılarına dikkat çektiler.
Reflü hastalığı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Serhat Bor, “Rüflü ağza acı ekşi suyun gelmesi, öksürmek, boğazda yanma, boğazın gıcıklaması, boğazı devamlı temizleme hissi, ses kısıklığı, dişlerde bozulma gibi belirtilerle ilk önce  fark edilmektedir” dedi.
Reflü hastalığının çok sayıda farklı sorunlarla bağlantılı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bor, “Bu sorunlarla birlikte reflü hastalığının tanısı tam konulmadan bir çok hastada kansere yakalanma korkusu yaratıyor. Buda yaşam kalitesini düşürüyor” diyerek Gaitada gizli kan pozitifliği olup olmadığına altı ay içinde baktırılmasının önemli olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Bor, “Reflü hastalığına karşı hastalarımız şunlara dikkat etmelidir. Hastalar yastık başlarını yükseltmeli, alkollü, kafein içecekleri içmemeli, çikolata fazla yememeli, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, akşam yemeğinden iki saat sonra uyumalı, sigara içmemeli. Hastaya reflü tanısı konulduktan sonra hasta üç ay boyunca kontrollü şekilde tedavi edilir. Hastanın kullandığı ilaçlar olumlu sonuç vermediğinde hastanın durumuna göre gerekli müdahaleyi yaparız” diye konuştu. Prof. Dr. Bor, Türkiye’nin %23’de yani her dört kişinin birinde reflü hastalığı görülmektedir ama kanrese baktığımızda Türkiye’de nadir görülmektedir” dedi.
Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, “Reflü geriye akıştır. Hastaların bir çoğunda uzun süreli ses kısıklığının oluşmasında muayene ederek bunu ortaya çıkarırız. FLR hastalarının bir çoğu hastalıklarını ve boğaz hastalıklarını hisseder” dedi.
Prof. Dr. Münevver Erdinç, mide yanması sonucu midede oluşan hasara ilişkin “akçiğer hastalıkları”, Kronik öksürük, astım, KOAH, asgilasyon pnömonisi, akciğer kanseri, Uyku ahne sendronumu gibi hastalıklar reflü ile ilişkilidir. Kronik öksürük sekiz haftadan daha uzun sürerse kişinin reflü olabileceği kanısını koyabiliriz. Yani öksürük ve reflü epizotları arasındaki ilişki çok önemlidir” dedi.

539 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı