• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen seminerde alternatif enerji kaynakları ele alındı.

Prof.Dr Mehmet Sağlam’ın düzenlediği  ‘Investigation of CH4 and/ or H2 Production by supercritical Water  Gasification of Glucose and Galactose ’ (Glikoz ve galaktozdan Kritiküstü Su Gazlaştırması ile Hidrojen veya metan üretiminin İncelenmesi) adlı  seminerin sunumu Kimya Mühendisi Hale Bolat ve Sezen Çıgır tarafından yapıldı.
         Konuşmacılar Glikozun ve Galaktozun doğadaki önemini vurguladılar. Hale Bolat “Mevcut enerji kaynaklarının giderek tükenmesiyle birlikte tüm dünyada yeni enerji kaynaklarına yönelme oldu. Yenilenebilir enerji kaynakları tüm dünya için ise müthiş bir enerji kaynağı oldu. Bu enerji kaynaklarından bir tanesi de hidrojendir” dedi.
Kimya Mühendisi Sezen Çıgır, Co(fosfat) ve Ni(nikel) emdirilmiş aktif karbonları ve amonyak çözeltisi ile biyodizel yan ürünü gliserinin kritiküstü su ortamında gazlaştırılması konusunda bilgi verdi. Biodiezel çevreye dost bir yakıt olduğunu söyleyerek, doğanın bize verdiği bu güzelliği kullanmak için çeşitli yolların aranması gerektiğine değindi.
 
“PRİNADAN ENERJİ ÜRETİMİ”
            Seminerde, “Investigation of Hydrogen and/or Methane Production from Olive Pomace by Catalytic Gasification in Supercritical Water”(Prinadan kritiküstü su gazlaştırılması ile hidrojen ve metan üretimimin araştırılması) konusunda Kimya Mühendisi Kamuran Aslan tarafından bilgi verildi. Bu çalışmada, zeytinyağı fabrikalarının bir atığı olan prinanın yakıt olarak kullanılmasının faydaları ve diğer yakıtlarla karşılaştırılması, prinanın elde ediliş yöntemleri ve kullanıldığı yerleri inceleyerek, deney sonuçları üzerine sunum yapan Aslan, bu araştırmanın amacının atıklardan hidrojen ve metan üretimi olduğunu açıklayarak, bu çalışmanın sıcaklık, basınç ve katalizörün değiştirilerek yapıldığını belirtti.

572 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı