• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

"Madencilik, toprağın geçici bir süre için kullanımına yönelik bir süreçtir" mantığı ile yola çıkan Koza Altın İşletmeleri, Madencilik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği arazileri, doğaya yeniden kazandırma çalışmalarında bulunuyor

Doğaya yeniden kazandırma faaliyeti dünya üzerinde bulunan her çeşit canlı için çok önemlidir. Koza Altın İşletmeleri sürdürülebilir madencilik kriterleri çerçevesinde altın madenciliği ile çevre kavramlarının en iyi koşullarda bir arada yürütüldüğünü, insan ve çevre sağlığı ile tarımsal faaliyetlerde herhangi bir olumsuzluğa neden olunmadığını kanıtlamak, Maden Kapatma Planı çerçevesinde yürütülecek doğaya yeniden kazandırma çalışmalarını hızlandırmak ve madenin kapanması zamanında uygulanacak çalışmaların yükünü azaltmak amacıyla, çalışması biten tüm alanlarda doğaya yeniden kazandırma faaliyetlerine başladığını açıkladı. 
Koza Altın İşletmeleri yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi: “Maden sahalarımızda doğaya yeniden kazandırma faaliyetleri, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, maden işletilmeye başlamadan önce projelendirilmiş, proje Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ve işletmenin başlamasıyla birlikte projenin de uygulanması başladı. Balıkesir’in Havran İlçesine bağlı Büyükdere ve Küçükdere sınırları içinde yer alan Havran Altın Madeni’nde Kasım 2006 - Mart 2010 tarihleri arasında açık ocak faaliyeti ile cevher üretimi gerçekleştirilmiştir. Havran-Küçükdere’de 3,5 milyon m3 kazı yapılarak 1 milyon 700 bin ton cevher Ovacık Altın Madeni tesislerine taşınıp dore külçe haline getirilmiş, madencilik yapılan bu alanların geri dolgu çalışmaları ise Kasım 2010 tarihinde tamamlanmıştır.  Cevher üretiminin bitmesi ile doğaya yeniden kazandırma faaliyetleri hızlandırılmıştır. Şirket mülkiyetindeki sahaya 2.000 adet zeytin fidanı dikilmiş, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait sahalar ise Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Bu alanlara da toplam 16.000 adet fıstık çamı ve kızılçam fidanı dikilecektir.

 



597 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı