• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Su Satış İstasyonlarının Kapatılmasına Tepki

Su Satış İstasyonlarının Kapatılmasına Tepki

 TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan belediyenin su satış istasyonlarının 31 Mart itibariyle kapanmasına tepki gösterdi. İzmir halkına kaliteli ve ucuz memba-kaynak suyu satış hizmeti veren Karşıyaka Gümüşpala, Soğukkuyu, Girne ve Bornova ve Bayraklı Bölgesinde yer alan 8 memba satış istasyonunun ay sonu itibariyle kapanacağını açıklayan Murathan, Bornova’da su istasyonlarına gelen suların ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan İkizgöl mevkiinden volkanik kayaçlardan sağlandığını, Karşıyaka’da su istasyonlarındaki suların ise Karşıyakaya  25 kilometre uzaklıkta bulunan Yamanlar Karagöl mevkinden Yamanlar volkanik kayaçlarınadan sağlandığını belirterek "Büyükşehir belediyesince Su istasyonlarında her pazartesi günü suların ve istasyonların genel kontrolü ve periyodik bakımının yapılmakta,. Salı günleri ise suların analizleri gerçekleştirilerek sonuçlar rapor halinde istasyonlara asılıyor. Ayrıca sular, son teknoloji ürünü olan cihazlardan çift filtre ile arındırılarak en sağlıklı biçimde vatandaşların kullanımına sunuluyor" dedi.

SU İSTASYONLARI NEDEN KAPATILIYOR

Murathan yaptığı açıklamada su satış istasyonlarının İzmir Su Satış İstasyonları KapatılıyorValiliği tarafından kapatılacağını açıkladı. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;
"Büyükşehir Belediyesine ait memba suyu satış istasyonları için İzmir valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesine gönderilen 2011 tarihli yazıda “Belediye tarafından kaynak suyunun pazarlaması yapılmak istenmesi durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “insani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”’in 16. Maddesinin (a ) bendinde yer alan “Bu yönetmelik’te belirtilen tanım ve niteliklere uygun olsa dahi, bu Yönetmelik hükümlerine göre izin alınmamış kaynak ve içme sularının pazara arzı satışı ve tüketime sunulması yasaktır.’’ hükmü uyarınca mevcut kaynaklarınızdan temin edilen suyun Valiliğimizden üretim izni almış bir tesiste, el değmeden ambalajlanarak satışı sunulması gerektiği, aksi taktirde bu kaynakların şebekeye dahil edilerek söz konusu su satış istasyonlarında açıkta su satışının sona erdirilmesi gerektiği belirtilmiş ve 31 Mart 2017 tarihinde kapatılması istenmiştir.

İzmir Valiliğinin Sağlık Bakanlığının insani tüketim amaçlı sular kakındaki yönetmenliğin 16 (a) maddesini gerekçe göstermesi düşündürücüdür. Temiz, sağlıklı, güvenilir içme- kaynak suyu temin etseniz, bütün hijyen koşullarını sağlamış olsanız dahi “üretim izni alınmış bir tesiste el değmeden ambalajla anarak satışa sunulması” belirtilmesi ile ne amaçlanmaktadır. 

İki soru sormak istiyoruz.

Birinci sorumuz İzmir valiliğine. Bu yönetmenlik 2005 yılında çıkmıştır. Eğer amaç yönetmenliğin getirdiği kuralları uygulamak ise neden 2011 yılında başlayan süreçle 2016 yılına kadar beklenmiş ve 2017 yılı 31 Mart tarihine kadar süre tanınmıştır.

İkinci sorumuz Sağlık Bakanlığına. 2005 yılında çıkarılan yönetmenlikte neden hijyen koşulları sağlanmış olsa dahi, yani temiz, sağlıklı ve güvenilir kaynak sularını halka açık su istasyonlarında ucuz olarak halka satışı yasaklanmakta, suyun ambalajlı olarak satılması istenmektedir.

Sağlık bakanlığı Ambalajlı su satan su şirketlerin hamisi, avukatı, koruyucusu ve pazarlayıcısı mıdır. 

İzmir’in ve Ülkemizin doğal kaynak suları Ulusal ve Uluslararası ambalajlı su  şirketlerinin kar hırsına kurban ediliyor.

İzmir Büyükşehir belediyesine, halka açık su istasyonlarında  güvenilir ve kaliteli su sağlansa dahi bu suyu çeşmelerden ucuz olarak olarak değil ancak  amlajlayarak yani piyasalaştırarak, pahalı hale getirerek satabilirsiniz deniyor. Şişelenmiş suları ancak parası olanlar alabilir, bu bağlamda da ambalajlı su, herkesin yeterli ve kaliteli miktarda suya erişiminin önünde engeldir."


İZMİR HALKI SUYUNA SAHİP ÇIKMALI


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Aziz Kocaoğlu'nun su şirketleriyle Sağlık bakanlığının tuzağına düşmeyeceğini açıkladı.  Satış istasyonlarında 10 lt suyu 75 kuruş, 20 litre suyu 1,5 TL ye alındığını söyleyen Murathan, surun ambalajması durumunda bunun en az dört katı yani 6 TL ye alınabileceğini kaydederek; "Bu suyun pahalılaşması ve ticari bir meta haline getirilmesidir. Bunun sorumlusu Ulusal ve uluslararası ambalajlı su şirketlerin ve sağlık bakanlığıdır. Hükemet politakaları ile suyun özelleştirilmesidir.
İzmir valiliğin girişimleri sonucu su istasyonlarını kaptmak zorunda bırakılan Büyükşehir Belediyesi bu kaynak sularını değerlendirmek için Bornovada Kaynak suyu dolum tesisi kurmuştur.
Bu fabrikada üretilen suları yine  bu istasyonlarda  ucuz ve güvenilir olarak olarak suyu ticari bir meta haline getirmeden İzmir halkının hizmetine sunacaktır.
İzmir halkını suyuna sahip çıkacaktır.Tüm halkımızı 31 Mart tarihinde su istasyonlarında İzmirin suyuna sahip çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu


WEB SİTENİZ OLSUN İSTER MİSİNİZ ?

Aşağıdaki formu doldurunuz...
5 gün yayında kalacak ücretsiz sitenizi hazırlayınız...
Hazırladığınız deneme sitesinden memnun kalmanız halinde,
Hazırladığınız siteyi bizimle iletişime geçerek aktifleştiriniz.
Site aktifleştirmek için;    info@elalajans.net 

www.sitenizvar.net   /   www.elalajans.net
 info@sitenizvar.net   /   info@elalajans.net





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı