• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Karşıyaka’da ‘İyi Anne-Baba Okulu’ açıldı

Anne ve Babalar Okullu Oldu

Karşıyaka Belediyesi ile Uğur Okulları; anne ve babaların, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecek özgüvene sahip çocuklar yetiştirmeleri için “İyi Anne-Baba Okulu” açtı. Okuldaki dersleri tamamlayan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi’nden sertifika almaya hak kazanacak.

HEDEF; SAĞLIKLI İLETİŞİM

Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan okulun ilk dersine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. Akpınar, Karşıyaka’nın aydın, eğitimli, ülkenin temel değerlerine sahip insanların yaşadığı bir kent olduğunu belirterek “Bilim, sanat, kültürden yana olan nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz. Gençler, özellikle dijital dünyada bizden çok ilerideler. Ebeveynler olarak kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Ben bu konuda bizimle iş birliği yapan Uğur Okulları’na ve Bahçeşehir Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Temel sorunlarımızdan biri iletişimsizlik ve diyalogsuzluk. Bu sorunun önce aile içinde çözülmesi gerekiyor. Bu anlamda ailelere bir nebze katkımız olursa ne mutlu” dedi.

DİJİTAL ÇAĞDA EBEVEYNLİK

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şirin Karadeniz’in “Dijital Çağda Ebeveynlik” dersi ile başlayan okula, anne babalar kadar, anneanne-babaanne ve dedeler de ilgi gösterdi. Karadeniz, çocuklarını gerçek hayatta her türlü tehdit ve tehlikeden koruyan ailelerin, dijital ortamda aynı yaklaşımı sergileyememekten yakındığını belirterek “Ebeveynlerin dijital vatandaşlığı bilmeleri; çocuklarını dijital saldırı ve tehditlerden korumaları adına çok önemli. Anne babalar çocuklarının dijital bağımlı olduğunu düşünüyor ancak çocuk için dijital ortam bir yaşam biçimi. Sosyal yaşamla arasında denge kurmak için ailelerin çocukları ile planlama yapması, onları izlemesi ve dijital ortamda nasıl ve neye zaman harcadığını birlikte değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

DENGELİ BESLENME

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Can Ergün “Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” dersinde, çocukluk çağını bitirip yetişkinliğe ilk adımlarını atan adelösanların beslenmelerini anlattı. Ergün, “Ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konu, çocuklarının mutlaka kahvaltı yapmalarını sağlamaları. Bilişsel performans için kahvaltı şart. Ayrıca çocuk ve ergen beslenmesinde et, süt, tahıl ve sebze meyveden oluşan dört besin grubuna da yer verilmeli. Aileler çocuklarının beslenme alışkanlıklarını yakından izlemeli. Çünkü yemek bozukluklarının en sık görüldüğü yaş aralığı 13-17 yaş. Özellikle bu dönemde yetişkinliğe adım atan ergenlerin vücutlarında yaşanan değişimler beslenme tarzlarını etkiliyor” dedi.

Anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmayı hedefleyen okul, “Aile İçi İletişim”, “Ana Baba Tutumları”, “Başarıyı Artırmada Ailenin Rolü” dersleri ile devam edecek. Derslerin tamamına katılan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi Sertifikası almaya hak kazanacak.


WEB SİTENİZ OLSUN İSTER MİSİNİZ ?

Aşağıdaki formu doldurunuz...
5 gün yayında kalacak ücretsiz sitenizi hazırlayınız...
Hazırladığınız deneme sitesinden memnun kalmanız halinde,
Hazırladığınız siteyi bizimle iletişime geçerek aktifleştiriniz.
Site aktifleştirmek için;    info@elalajans.net 

www.sitenizvar.net   /   www.elalajans.net
 info@sitenizvar.net   /   info@elalajans.net





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı