• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Üniversitelerden endüstriye lisanslanmış ürünler hem ekonomiye hem de ulusal işgücüne olumlu katkı sağlıyor. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin "Girişimci Araştırma Üniversitesi" olma yolundaki hedefine katkı koyan TTO çalışmalarına hız veriyor.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Özgür Seydibeyoğlu Genel Koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan’ın da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıyı Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Prof.Dr. Turan Gökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof:Dr.Tijen Kaya Temiz, akademisyenler izledi.

“İnovasyona dayalı Ar-Ge projeleri hayata geçirilmeli”

Açış konuşmasıyla katılımcılara seslenen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, üniversite olarak iş dünyası ile çıktıları sanayide kullanılabilecek inovasyona dayalı Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesini sağlayarak; başarılı üniversite-sanayi işbirlikleri kurmayı hedeflediklerini kaydetti. Prof.Dr. Akhan,  “Bu kapsamda akademisyenlerimizin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübenin iş dünyasının ihtiyaçları ve deneyimi ile birleştirilerek ülke ekonomisine kazandırılması öncelik taşımaktadır. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet öncesinde iş dünyasını daha yakından tanıması,  iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarından yola çıkılarak bölümlerindeki bitirme proje çalışmalarının uygulamalı olarak yapılması gibi iş sonuçları da hedeflenmektedir. Bilgi ve teknolojinin üniversitede geliştirilmesine yardımcı olunması amacına yönelik kurulan ofisimizden beklentimiz oldukça yüksek” şeklinde konuştu. Prof.Dr. Akhan özellikle “Orta Teknoloji ve Orta Gelir Tuzağı’nı” anlattı ve ülke olarak bunu aşmanın yolunun TTO’larımız ve üniversitelerimiz olduğunu belirtti.  

Ofisin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Genel Koordinatör Doç.Dr. Mehmet Özgür Seydibeyoğlu, nisan ayından beri desteklenen faaliyetler, etkinlikler, yer alınan proje ortaklıklarını aktardı.

“TTO Gençlerle Daha Güçlü”

Doç.Dr. Seydibeyoğlu, TTO bünyesinde kurulan Genç Mucitler Topluluğu’nun tanıtımını da gerçekleştirdi. Yine TTO ekibine destek veren Genç Girişimciler Topluluğu da sunumla katıldılar.

TTO Firma Kayıt Sistemi’nin önemi

Farkındalık Tanıtım Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Elif Deniz ise  ‘Farkındalık ve Tanıtım’ anlamında Öğretim Üyelerini Neler Bekliyor? başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Deniz, öğretim üyelerine hangi alanlarda katkılar sağlanıldığına, özellikle öğretim üyeleri ve sanayiciler için geliştirilen TTO Firma Kayıt Sistemi'nin ve TTO kapsamında sunulan desteklerin önemine değindi.

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı