• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Türkiye Nörojenik Mesane Çalışma Grubu'nun 1. Eğitim Toplantısı Ege Üniversitesi'nde yapıldı. Toplantıya çeşitli illerden bilim insanları katıldı.

 Türkiye Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneği’ne bağlı olarak çalışmalarını yürütmekte olan “Nörolojenik Mesane Çalışma Grubu”nun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekimlerine eğitim amaçlı olarak düzenlediği toplantılarından ilki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde gerçekleştirildi. Toplantıda omurilik yaralanmalarının böbrek yetmezliğine neden olabileceği ifade edildi.


Nörojenik Mesane Çalışma Grubu’nun başkanlığını yürüten EÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Akkoç, çalışma grubu üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı ilk toplantının konusunun “Omurilik yaralanmalarında nörojenik mesane” olduğunu, omurilik yaralanmalı hastalardaki idrar sorunlarının tanı ve tedavisine yönelik yaklaşımların ele alındığını belirtti.Toplantıda omurilik yaralanmalı hastalarda mesane fonksiyon bozukluğunun tedavi edilmezse böbrek yetmezliğine giderek kaliteli yaşam süresini olumsuz etkilediği ve bu nedenle tedavi edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

İlk oturumun konuşmacıları: Doç. Dr. Bilge Yılmaz, Doç. Dr. Murat Zinnuroğlu, Doç. Dr. Murat Ersöz, Doç. Dr. Şenay Özdolap idi. Bu oturumda ; nörojenik mesane tipleri ve nasıl ortaya çıktığı, nöro-ürolojik değerlendirme ve spesifik üro-nörofizyolojik testler, ürodinamik değerlendirmeler, alt ve üst üriner sisteme yönelik görüntüleme yöntemleri tartışıldı.

2. oturumunda konuşmacıları Doç. Dr. Necmettin Yıldız, Prof. Dr. Yeşim Akkoç, Doç. Dr. Kurtuluş Kaya, özellikle böbreklerin korunması için gerekli olan ilaç tedavileri ve bunların yetersiz kaldığı durumlarda uygulanan , detrüsör kasa botulinum toksin-A tedavisi ve elektrik stimulasyonu konularını tartıştı.

3. oturumda Doç. Dr. Ayşenur Bardak, Uzman Dr. Ebru Alemdaroğlu, Uzm.Dr. Hakan Tunç ve Prof. Dr. Rıdvan Alaca oturumda bu hastalarda sık kullanılan ve tedavide altın standart olarak kabul edilen aralıklı kateter uygulaması sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği, devamlı kateter kullanması gereken hastalarda uyulması gereken hususları vurguladı. Cerrahi tedavi yöntemleri ve hastaların izleminde karşılaşılabilecek komplikasyonlar ele alındı.Tüm oturumlarda anlatılanlar; resimler, grafikler, örnek çalışmalarla ayrıntılı ve açıklayıcı bir şekilde desteklendi.

İzmir içi ve dışındaki birçok Üniversite ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde öğretim üyesi, uzman ve asistan olarak görev yapmakta olan doktorların dinleyici olarak yer aldığı etkinlikte, her oturum sonrası, anlatılan konulara ilişkin sorular alındı. Ege Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Akkoç Ankara, İstanbul, Denizli ve Zonguldak’dan katılan konuşmacı doktorlara, soruları yanıtlamalarında eşlik etti.



611 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı