• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

2010 yılından bu yana Japonya’ya yönelik “Sektörel Ticaret Heyeti” ve “Alım Heyeti Organizasyonu” düzenleyen hazırgiyim sektörü, bu sefer Japonya’dan 5 dünya devini Türkiye’de ağırlıyor.

Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları  Birliği işbirliğinde düzenlenen “Japon VİP Alım Heyeti Organizasyonu” ile hedef, Japonya’ya 22 milyon dolar seviyesinde olan hazırgiyim ihracatını ilk etapta 100-150 milyon dolara çıkarmak.
 “Özel Nitelikli Japonya Alım Heyeti Programı” kapsamında Türkiye’ye gelen Itochu Corporation; Kanematsu Textile Corporation, Sumikin Bussan Corporation; Sanyo Shokai Ltd., Mitsubishi Corporation Fashion Co. Ltd. şirketlerinin yetkilileri ile 36 Türk Firması ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Japon yetkililer, anlaşma zemini buldukları firmaları da ziyaret edecekler.  
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu  Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Özel Nitelikli Japonya Alım Heyeti Programı”nın öncesinde Ege İhracatçı Birlikleri’nde Japon firmalarının yetkililerine bir brifing verdi.
 

2010 yılından beri Japonya ile olan ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda çok olumlu sonuçlar almaya başladıklarını belirten Emre Kızılgüneşler; “Bu gibi alım heyetleri sayesinde Türkiye ile Japonya arasındaki hazırgiyim ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin Japonya’ya olan hazırgiyim ihracatı 2011 yılında 22 milyon dolara ulaştı. Bu rakamı 150 milyon dolara çıkarabilecek durumdayız. Özel Nitelikli Japonya Alım Heyeti Programı kapsamında şu anda burada bulunan Japon hazırgiyim sektörünün ve dünyanın 5 önemli firması olan Itochu Corporation; Kanematsu Textile Corporation, Sumikin Bussan Corporation; Sanyo Shokai Ltd., Mitsubishi Corporation Fashion Co. Ltd. şirketlerinin de Türkiye-Japonya arasındaki ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunacağını öngörüyoruz” dedi.

 

Hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe yeni pazar arayışlarının sürmekte olduğunu dile getiren Kızılgüneşler:”VIP Alım Heyeti kapsamında gelen Japon Heyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından hedefe uygun olarak seçilmiş bir heyettir. Hazırgiyim sektörünün dünyada hitap edebileceği ülke sayısı sınırlı. Türkiye’nin hazır giyim, tekstil alanında önemli ticari partnerleri Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İtalya ve İspanya olsa dahi, Amerika’daki ihracatımızı gümrük vergileri nedeniyle çok fazla gelişemiyoruz. Ancak Japonya pazarı bizim için önemli. 120 milyonluk nüfusa sahip olan Japonya, modayla yakın yaşamları, yüksek üretimli bir ülke olmaları gibi sebepler dahilinde Japonya Türkiye için uygun bir pazar. Hazırgiyimin, ev tekstili dahil her türlü ürününde ihracat potansiyeli oluşabilir” diyerek görüşlerini bildirdi.

 
 

Japonya Hazırgiyim Özel Nitelikli Alım Heyeti kapsamında konuşan Emre Kızılgüneşler, önümüzdeki sonbaharda kardeş birlik niteliğindeki DENİB’in liderliğinde de bir hazırgiyim heyeti yapmayı planladıklarını belirtti. Alım Heyeti organizasyonun her iki ülke için çok değerli bir fırsat olduğuna inandığını  dile getiren Kızılgüneşler, Alım Heyeti organizasyonunun iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine olumlu katkıları olacağını söyledi. Bilgilendirme Toplantısına; Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk de katıldı.

 

552 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı