• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi’nde Dünya Astım Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte hasta ve hasta yakınları hastalık ve tedavi yöntemleri konusunda bilgilendirildi.

Panelin Oturum Başkanı EÜ önceki Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır astım hastalığının etkilerinin azaltılması konusunda hastaların bilinç düzeyinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Prof. Dr. Bayındır, toplumun bilgilendirilmesi amacıyla yapılan önemli etkinliklerden birine ev sahipliği yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bu konuda önemli çalışmaları olduğunu vurguladı.
EÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Erdinç, astım hastalığının kesin bir tedavisi olmadığını bu hastalıkla bir ömür boyu kontrollü bir şekilde yaşamanın gerekliliğini belirtti. Astımın önemi, nedenleri, belirtileri, etkileri ve ilaçlarının kullanım şekilleri hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Erdinç, uygulanan tedavilerle kazanılan başarılardan söz etti. Astım hastalığının kesin bir tedavisinin olmadığını fakat yapılacak kontrol teşhis ve tedavilerle astım hastalığının önünün kesilebileceği ve hastalığın ilerleyip hastanın yaşamını olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçilebileceğini söyledi.
          Astımın kontrol altında tutulmasının öneminden bahseden Prof. Dr. Erdinç, kontrol altında olan bir astım hastasında görülen etkileri şöyle sıraladı:
“Gündüz astım yakınması bulunmaması, Gece astım nedeni ile uyanmama, Hastalığı tedavi eden ve kontrol altında tutan ilaçları kullanırken, ayrıca hızlı etkili nefes açıcı ilaçlara gereksinimin olmaması, Nefes ölçümlerinin normal düzeyde olması, Günlük işlerin engellenmeden yapılabilmesi.      
     Dünyada ve ülkemizde bu hastalığın tedavisi ile ilgili gereken her türlü ilaç bulunmaktadır. Çabalarla ülkemizde ve dünyada astımı tamamen kontrol altında olan hasta sayısı artmaktadır ancak hala istenen düzeyde değildir. Güncel verilere göre ülkemizde üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına başvuran astım hastalarında dahi tam kontrol oranı %22 olarak tespit edilmiştir. Astım hastalarının dörtte biri son bir yılda astım krizi nedeniyle acil servise başvurmakta, % 5i ise astım nedeniyle hastanede yatarak tedavi görmektedir. Astım kontrolünü güçleştiren etkenler arasında ilaçların doğru ve düzenli kullanılmaması dışında, sigara dumanı ve tetikleyicilere maruz kalmak ve obezite sayılır”
         Uzm. Dr. Özlem Göksel ise katılanlara hastalıkla ilgili detaylı bilgi verdi.

473 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı