• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Sanat ve sermaye ilişkisi Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelle farklı boyutlarıyla ele alındı.

4. EgeArt Sanat Günleri kapsamında düzenlen etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen panele sanat camiasının önemli isimlerinden Abdülkadir Günyaz, Kaya Özsezgin, M. Sıtkı Erinç ve Ümit Gezgin konuşmacı olarak katıldı.
Müzayadelerin sanata ve sanatçıya etkilerini kendi açısından anlatan Abdülkadir Günyaz , “Artık sanat arka planda bize ne kazandırır bunun konuşması sürdürülüyor. Her şey paraya dayandırılıyor. Maksat para kazanmak olduğu için sık sık müzayede düzenlenir hale geldi. Bu durum tek bir avantajı var. Genç sanatçılar da kendilerini gösterme şansı buluyorlar. Spekülatif olaylara yer verildiği için  müzayedelere oldum olası karşıyımdır . Doğruluktan zaman zaman uzaklaşılmaktadır. Yanlış değerlendirmeler ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.
Kaya Sezgin ise müzayede ikilimi konusunda “Müzayedeleri izleyen kişilere  ve izlenen politikalara baktığınızda alıcıların çoğu fiyata bakıyorlar. Sanatçı kimdir, hangi eserleri iyidir öncelikle bunun ayrımına varılmalıdır. Sanatçı çok satıyor, fiyatı yükseldi diye izleyici o eseri ben almalıyım hissine kapılıyorlar. Türkiye’de koleksiyonculuk müzayede ilişkilerinin bir rayına oturtulması geretiği görüşündeyim. Ege Üniversitesi’nin bu çok yönlü etkinliğinde bulunduğum için de memnuniyet duyuyorum” dedi.
M. Sıtkı Erinç “Sermaye birikim değildir. Amacı reklam ve kardır. Bu sanatta bir meta halini almıştır. Artık sanat eseri olmaktan çıkmıştır. Artık sanata iyi niyetle bakmamız saygın bir tanı olmaz. Bugün sermaye piyasasında bir metadır. Bunu böyle kabul edip böyle bir tavır almak zorundayız. Bunu böyle bildiğimiz içindir ki sergilerdeki fiyatlar çok yüksektir. Bunlar popüler kültürün bir ürünüdür. Sahip olduğumuz kısa zamanda çok şey fethetme politikası sanatı metadan kurtaramaz” diyerek sanat ve sermaye ilişkisini anlattı.
Panelin son konuşmacısı olan Ümit Gezgin ise; “Yaratıcı bir çelişki yarattığı için Ege Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Sermaye dediğimizde biriktirmenin ötesinde kapitalizm dediğimiz kendine özgü bir işleyiş modelinin içinde bir anlamdır. Türk sermayesi artık globalleşti. Sanatta onun izinden gidiyor. Ben Türkiye’de sermayenin sanatı yönlendirdiğine inanmıyorum” diye konuştu.

785 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı