• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Bu yıl, onaltıncısı Ege Üniversitesi tarafından İzmir’de düzenlenen Türkiye’de İnternet Konferansı’nda dijital dünyada son gelişmeler tartışıldı.

Konferans kapsamında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde düzenlenen panelde “Mevzuat değişiklikleri ışığında açık ve uzaktan eğitim” tartışıldı.
Prof. Dr. Mustafa Murat İnceoğlu organizatörlüğünde, Prof. Dr. Alper Cihan (İstanbul Üniv.), Prof.Dr. Ali Ekrem Özkul (Anadolu Üniv.), Prof.Dr. Fazıl Apaydın (Ege Üniv.), Doç.Dr. Göksel Asan (İstanbul Bilgi Üniv.) ın katılımıyla gerçekleşti.
Panelde açılışında konuşan EÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Murat İnceoğlu, uzaktan öğretim kültürünün mutlaka toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması gerektiğini ve bunun özellikle yaşam boyu eğitim alanında kullanılması gerektiğini vurguladı. Uzaktan öğretimden kaçışın artık mümkün olmadığını dile getiren Prof. Dr. İnceoğlu, “Ne kadar direnç gösterilirse gösterilsin, bu eğitim modelinin önümüzdeki yıllarda eğitim sektörüne damgasını vuracak” dedi. Prof. Dr. İnceoğlu, buna ek olarak, uzaktan öğretim konusundaki tartışmaların sadece bu panel ile sınırlı kalmayıp, mutlaka, konuyla ilgili tüm diğer ulusal konferanslarda da ele alınması gerektiğinin altını çizdi.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Cihan, Türkiye’de açık öğretimin önünde duran idari ve mali eksiklikleri dile getirerek, uzaktan öğretimde ders hazırlayabilmek için büyük bir ekibin çalışması gerektiğini ve ancak bu şekilde istenen düzeyde yüksek etkileşimli ve kaliteli ders materyalleri hazırlanabileceğini dile getirdi.

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ise, Yüksek Öğretim Kurulu’nun uzaktan öğretim konusunu sıklıkla açık öğretim ile karıştırmasından dolayı, tüm idari ve mali yönergelerin açık öğretime dayandırılarak gerçekleştirildiğini ve bunun bir hata olduğunu, bu hatanın bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Prof.Dr. Özkul, “Aslında bu aşamada tartışılması gereken konu uzaktan öğretimde tanınırlık ve akreditasyon olmalıdır. Ancak, yeni ortaya çıkan idari ve mali düzenlemelerin uzaktan öğretim altyapısı üzerinde oluşturduğu olumsuzluklar bu konunun önüne geçmiştir'' dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın ise, Ege Üniversitesi’nin uzaktan öğretime başlayabilmek için geçtiği süreci açıklayarak, ''Uzaktan öğretim faaliyetlerinde kritik kaynaklar sanılanın aksine donanım ya da yazılım değil, kaliteli çalışan grubu ve kaliteli içeriktir. Bu da ancak, devletin idari ve teknik kadroların kullanımını kolaylaştırarak aşılabilir. Kaliteli bir uzaktan öğretim dersi yapabilmek için kaliteli bir ekibin olması gerekir” diye konuştu.
Panele vakıf üniversitelerini temsilen Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksel Asan ise, sanılanın aksine vakıf üniversitelerinin uzaktan öğretime ait idari ve mali yapıda özerk olmadıklarını ve pek çok sorunun çözümü için halen Yüksek Öğretim Kurulu’nun karar verdiğinin altını çizdi.

1088 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı