• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Bornova Belediyesi ve Kal-Der tarafından çevre ile halk sağlığını korumak vebilinçlendirmek için her ay düzenlenen Güvenli Gıda Günleri kapsamında “Bitkisel Ürünlerde İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Gıda Üretimi” konulu panel gerçekleştirildi.

Organik üretim ve organik ürünlerle ilgili eğitimlerin ilk kez İzmir’de verilmeye başlandığını, Türkiye’ye yayılan uygulamaların da bu kentten çıktığını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İzmir’de gıda alanında çok değerli uzmanlarımız var. Bu nedenle de organik ürün üretimi İzmir’den başladı. Bu konudaki eğitimler ilk kez İzmir’de verilmeye başlandı. Gıdalarda en besleyici ve insan sağlığına en yararlı ürünler organik ürünlerdir. İyi tarım uygulamalarıyla yetiştirilen ürünler de, organik ürünler kadar olmasa da, daha az kimyasal kullanılan sağlıklı gıda ürünleridir. Yetiştirilen ürünlerde kimyasal ilaçlar sağlığa en az zarar verecek şekilde seçilerek kullanılıyor” diye konuştu.

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından artan gıda ihtiyacının organik tarımı da gündeme getirdiğini söyleyen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, “Bu savaştan sonra yerel kaynakların tükendiği görülünce, 20 yıl sonra açlık hala devam edince organik, ekolojik, biyolojik tarım ortaya çıktı. Dünyada organik üretim gün geçtikçe artıyor. İnsanlarımız bu konuda bilinçleniyor. Kimyasal madde içermeyen ürünlere talep artışı var. Dünyada organik tarım yapan ülke sayısı 160’a çıkarken, üretici sayısı da 1 milyon 800 bine çıktı. Bu rakamlar daha da artmaya devam edecek” dedi.

Organik gıdaların işlenmesi ve paketlenmesi konusunda bilgi veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Pazır ise şöyle konuştu; “İnsanlarımız artık sadece kendi sağlığını değil, çevresini ve dünyayı da düşünüyor. İnsanlara neden organik ürün tercih ediyorsunuz dendiğinde kimse lezzeti ve tazeliği demiyor. Bu sorunun sorulduğu insanların yüzde 80’i kendi sağlığı ve dünya sağlığı için bu ürünleri tercih ettiğini söylüyor. Artık Türkiye’de organik ürün yetiştirilmesi için sorun kalmadı. Bu ürünlerin işleyen ya da sadece Avrupalı’ya hammadde satışı yapan ülke pozisyonundan çıkıp kendimiz için sağlıklı besin üreten ülke pozisyonuna geçmek zorundayız.”



Bornova Belediyesi Nikah Sarayı’ndaki Sempozyum’un birinci oturumun başkanlığını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaparken Prof. Dr. Ahmet Altındişli “Organik ve İyi Tarım Uygulamalarının Türkiye’deki Gelişimi” konulu bir sunum yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iyi tarım uygulamaları sorumlusu Süha Kavasoğlu “Mevzuat ve İzmir’in organik tarım açısından önemi" başlıklı konuşma yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi İyi Tarım Uygulamaları Birimi Görevlisi Serhat Merdan “Mevzuat ve İzmir’de iyi tarım uygulamaları” hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Fikret Pazır ise “Organik ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.



584 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı