• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen ‘IV. Küresel Isınma Kurultayı’nda Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’a ‘Yeşillenen Oteller-Greening Hotels’ projesindeki başarısı için Teşekkür Plaketi verildi.

Teşekkür plaketini alan TUROB Genel Sekreteri ve Greening Hotels Proje Koordinatörü Levent Erdoğan, proje hedefinin tesislerin hizmet kalitesinden ödün vermeden çevreye verebileceği zararları minimuma indirebilmek olduğunu söyledi. TUROB’a üye 50’ye yakın otelin ‘Yeşillenen Oteller-Greening Hotels’ sertifikası aldığını anlatan Levent Erdoğan, projeye yoğun ilginin devam ettiğini belirtti.
 
Türkiye otellerinde, 40 milyon TL işletme giderleri tasarrufu sağlanabilir
 
Gelecek kuşaklara ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakabilmek için çevre adına yapılacak küçük bir çalışmanın bile çok değerli olduğunu ifade ede TUROB Başkan Yardımcısı ve Greening Hotels Proje Koordinatörü Levent Erdoğan, şunları söyledi:

"Örneğin, 100 odalı bir tesiste alınacak tedbirler ile bir yılda; 12 bin TL para tasarrufu, bin adet pilin doğayı kirletmesinin önlenmesi ve 50 bin adet ambalajın geri dönüşüm tesislerine kazanımı sağlanabiliyor. Bu projeyi Türkiye genelindeki oteller olarak düşündüğümüzde, yılda 40 milyon TL işletme giderlerinden tasarruf, 3 milyon pil toplanması, 150 milyon adet ambalaj atığının geri kazandırılması anlamına gelecektir. Sadece, otellerdeki gazeteleri geri dönüşüme kazandırabilsek, en az 3 bin 600 ton kağıt toplanabilir. Özetle, ‘TUROB Greening Hotels-Yeşillenen Oteller’ projesi ile hem doğa, hem işletme birlikte kazanmaktadır."

KÜRESEL ISINMA KURULTAYINDA GELECEK TARTIŞILDI

EGD’nin toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla “Yaşamına Sahip Çık” sloganıyla düzenlediği “Küresel Isınma Kurultayı’nda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, birçok gazetenin ekonomi müdürü, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda katılımcı hazır bulundu. Kurultayın açılış konuşmasını yapan EGD Başkanı Celal Toprak, “Küresel Isınma Kurultayını yapma amacımız gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmak” dedi. Toprak, konuşmasının devamında, “Kıvılcıma bir kibrit çaktık, kıvılcım alev oldu” ifadelerini kullandı.

MEDYAMIZ İLGİSİZ”

Kurultayın “Ekonomi Basını İklim Değişikliğine Nasıl Bakıyor?” konulu ilk oturumun yöneticiliğini Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir yaptı. Oturum konuşmacıları; Zaman Ekonomi Müdürü Turhan Bozkurt, Akşam Gazetesi Ekonomi Editörü Esin Gedik, Türkiye Ekonomi Müdürü Adil Küçük, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Zeki Gümüş ve Yeni Şafak Ekonomi Müdürü Fikret Çengel’di.
Birinci oturumda söz alan Akşam Gazetesi Ekonomi Editörü Esin Gedik, Türk medyasının küresel ısınma konusunda yeterli ilgiyi gösteremediğini belirterek şöyle konuştu:
“Türk medyası küresel ısınma konusunda yeterli duyarlılığı göstermiyor, gösteremiyor. Çünkü günümüzde gazetelerin büyük ölçüde reklam gelirleriyle döndüğünü düşünürsek bazı konularda tam olarak etkin olamadığı görünüyor. Bunun yanında birçok medya patronunda enerji sektörüne girmesi medyanın içindeki durumunu gösteriyor.”
Gedik konuşmasın devamında, “Küresel ısınma konusunda basının yapması gereken iki şey var; birincisi bilinçli gazeteci yetiştirmek. Bir gazeteci her konuda çok bilgili olmasa da çevresine duyarlı konuya hakim kişiler olmalılar. İkinci kısım ise gazetelerde artık enerji sektörü bakımından ne kadar büyüdüğümüzün yanında, büyüyün enerji sektörünün çevreye etkisi doğru bir şekilde verilmelidir” dedi.
Oturumdaki diğer konuşmacılardan Zaman Ekonomi Müdürü Turhan Bozkurt, küresel ısınma konusunda atılacak adımlarda önce ABD gibi sanayileşmiş ülkelerin destek vermesi gerektiğini aktardı. Bozkurt, konuşmasının devamında gelişmekte olan ülkelerin aldığı çevresel önlemler sanayileşmiş ülkelerin destek vermemesiyle pek bir anlam kazanmayacağını belirterek şöyle konuştu:
“ABD gibi sanayileşmiş ülkelerin enerji kullanımı çok fazla ve bununla beraber çevreyi kirletme oranı da bir o kadar fazladır. Gelişmekte olan ülkeler küresel ısınma konusunda aldıkları kararlar çevreyi çok fazla kirleten sanayileşmiş ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, Japonya gibi ülkelerin desteği olmadan fazla etkili olamayacaktır. Genelde bunlar varken özelde gençlerimizin bilinçlenmesi için okul müfredatlarında küresel ısınma konusu konarak gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi sağlanmalıdır.”
“İklim Değişikliği Ekonomide Ne Gibi Etkiler Yaratıyor?” konulu ikinci oturumun yöneticisi Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni  Talat Yeşiloğlu olurken, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, ENVERDER Genel Başkanı Erkan Gürkan, BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, İYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar konuşmacı olarak yer aldı.


KURULTAY’DAKİ TÜM KONUŞMALAR KİTAPLAŞACAK

EGD’nin “Yaşamına Sahip Çık” sloganıyla düzenlemiş olduğu 4. Küresel Isınma Kurultayı’ndaki tüm konuşmalar bir kitapta toplanıyor. Gelecek kuşaklar için bir belge niteliği taşıyacak kitap, küresel ısınma konusunda kişi ve kurumların atması gereken adımlar konusunda önemli bilgiler içerecek.



660 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı