• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Gaziemir Belediyesi, Dil Bayramı nedeniyle Türkçe’nin doğru kullanımıyla ilgili panel düzenledi. Panelde konuşan Dil Derneği İzmir Temsilcisi Y. Bekir Yurdakul, dili yanlış kullanırken düşülen kötü durumları örneklerle anlattı

Türkçenin doğru kullanımına büyük önem veren, geçtiğimiz yıl “Balkanlarda Yaşıyorum Türkçe öğreniyorum” adlı kitap kampanyası düzenleyen Gaziemir Belediyesi; Dil Bayramı’nın 79. yıldönümüne özel bir etkinlik hazırladı. Gaziemir Belediyesi’nin ücretsiz dershanesi GAZİGEM’de (Gaziemir Gençlik Eğitim Merkezi) eğitim gören lise öğrencilerine yönelik “Aşkım, işim, düşüm Türkçe” başlıklı panel gerçekleştirildi.  

  

Panele konuşmacı olarak, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gazeteci- Yazar Y. Bekir Yurdakul ile çocuk edebiyatı yazarı Mavisel Yener katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’ni dolduran öğrencileri Türkçe düşünmeye ve Türkçe konuşmaya davet eden konuşmacılar, dilin yanlış kullanımına yönelik verdikleri güncel örneklerle öğrencileri hem gülümsetti hem de düşündürdü.

  

Atatürk, Türkçe’yi de gençlere emanet etti

 

Dil, düşünce ve yaratıcılık arasında önemli bir bağ olduğunu anlatan yazar Mavisel Yener, “Türkçe’deki kirlenme süreci bilinçli olarak hızlandırıldı. Sadece yabancı sözcüklerle değil, yanlış vurgular, yanlış yazımlarla dilimizde bozulmalar başladı. Bu konuda gençlere büyük iş düşüyor. Ulu Önder Atatürk, yurdu olduğu gibi Türkçe’yi de gençlere emanet etmiştir” diye konuştu.

  

Dil yanlışlarından güncel örnekler veren Gazeteci-Yazar Y. Bekir Yurdakul, dilin sadece duygu ve düşüncelerimizi aktardığımız, iletişim kurduğumuz bir araç olmadığını vurguladı. Felsefe profesörü ve yazar Nermi Uygur’un, “rastgele konuşan rastgele düşünür” sözünden örnek veren Yurdakul, gençlere kültürümüzün taşıyıcısı olan dilimize sahip çıkmak için çok okumaları gerektiği öğüdünü verdi. 

  Yurdakul, gençlerin özellikle internet üzerinde kullandıkları kısaltmaların dil için bir tehdit oluşturduğunu düşünmediğini belirterek, “Gençler her zaman kendi anlatım tarzını oluşturmak ister. İnternet yazışmalarında doğru Türkçe kullanmaya özen göstermeliyiz. Ancak Türkçe için asıl tehlike, dilimizin dünya dilleri arasındaki önemli yerinin ve değerinin farkında olmamaktır” dedi. Panelin sonunda GAZİGEM Dershanesi Müdürü Denizhan Danışman, konuşmacılar Yener ve Yurdakul’a plaket sunarak, teşekkür etti.      

776 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı