• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Dünya’nın en büyük gıda ithalatçısı ülkelerinden olan 130 milyonluk Japonya’ya Türk gıda ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, gıda ihracatçılarımızı 27 Kasım – 03 Aralık 2011 tarihlerinde Japonya’ya götürüyor

 Yıllık 59 milyar dolarlık ithalatla dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ülkeleri arasında yer alan Japonya’ya, Türkiye’den gıda ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda, Türkiye İhracatçılar Meclisi Organizasyonu’nda  27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında  Tokyo ve Osaka’da “Gıda Sektörel Ticaret Heyeti” programı düzenliyor. Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, Türk ihracatçılarının Japonya pazarından yüzde 1’in altında olan pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını söyledi. 
 Japonya, tarımda kendine yeterli bir ülke durumunda olmayıp, ihtiyacının yüzde 60-65’lik kısmını ithalatla karşılıyor. Bu durumu avantaja çevirebileceğimizi kaydeden Alper, “Japon halkında, Türkiye’ye ve Türk halkına karşı büyük bir sempati var, İki ülke arasında vize yok, tarım alanları olmadığı için gıda ürünleri üretimleri sınırlı, 2009 yılında Japonya’da ‘Türkiye Yılı’, 2010 yılı ise Türkiye’de ‘Japonya Yılı’ olarak kutlandı. Bu avantajları kullanıp Japonya’ya ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
 GEÇEN YILKİ GIDA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ SONRASINDA JAPON PERAKENDE DEVİ AEON’U TÜRKİYE’YE GETİREN ORGANİZASYON OLDU
 

Geçtiğimiz yıl, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Başkanlığı’nda 3-7 Kasım 2010 tarihlerinde Tokyo ve Osaka’da “Gıda Sektörel Ticaret Heyeti” düzenlediklerini ve başarılı bir organizasyona imza attıklarını hatırlatan EİB Genel Sekreteri Alper şöyle devam etti; “Geçen yılki organizasyona 18 firma ve 6 kuruluş katılmıştı. Bu organizasyonda Türk firmaları ile biraraya gelen Yıllık 59 milyar dolar cirolu Japon Perakende Devi AEON Co. Ltd. ve bu firmanın tedarikçisi AIC Inc. firması yetkilileri daha sonra İzmir’e geldiler ve Türkiye’de 44 ihracatçı firmamızla ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. İlk yapıldığı yıl AEON Co. Ltd.’yi Türkiye’ye getiren organizasyonun bu yıl daha da başarılı sonuçlar doğurması için çok hummalı bir çalışma içerisindeyiz.”

 

Deprem, tusunami, radrasyon gibi felaketlerden etkilenmekle birlikte, Japon Halkının alım gücünün yüksek ve tüketici bilincinin had safhada olduğuna dikkati çeken Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Gıda ihtiyacını ithalatla karşılayan 59 milyar dolarlık bu pazara, deniz ürünleri, domates salçası ve konserveleri, turşular, makarna çeşitleri, kuru meyveler (kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, antep fıstığı, kuru incir), fındık, zeytin ve zeytinyağı, un ve unlu mamuller, bitki çayları ve şifalı bitkiler ile baharatlar, şekerlemeler, süt ürünleri, şarküteri ürünleri (et ve et ürünleri hariç), diyet ürünleri, yumurta, kanatlı eti ve ürünleri, dondurulmuş gıdalar, meyve ve sebzeler, gıda katkı maddeleri, organik gıdalar,  hazır çorbalar, çeşniler, bira, brendi, likör, sert alkollü içecekler, viski, şarap, meyve suyu, maden suyu, diğer alkollü ve alkolsüz içecekler vb. gıda ve işlenmiş tarım ürünleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürün üretimi yapan ve ihraç eden tüm firmalarımızı ticaret heyeti organizasyonumuza katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Son yıllarda birçok market reyonunda kurutulmuş Türk meyvelerinin görüldüğünü kaydeden Alper, Avrupa Birliği ve Kanada ile kıyaslandığında organik sektörünün bu pazarın büyük olduğunu ve daha da gelişeceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

 

Tokyo ve Osaka’da Türk ve Japon iş adamları arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceğine dikkati çeken Alper, ayrıca Japon iş çevrelerinin de katılımıyla ülkemiz ihracat potansiyelinin tanıtımının yapılacağı ve iki ülke arasında işbirliği olanaklarının değerlendirileceği Türkiye–Japonya İş Forumu düzenlenmesinin planlandığını kaydetti.

 

JAPONYA’YA NE SATIYORUZ

 

Türkiye, yıllık 59 milyar dolar gıda ithalatı yapan Japonya’ya her yıl artmakla birlikte çok fazla ihracat yapamıyor. Ülkemiz, Japonya’nın en fazla gıda ürünleri ithal ettiği ülkeler arasında 31. sırada yer alıyor. Türkiye, bu ülkeye 2007 yılında 163 milyon dolar ve 2008 yılında 177.2 milyon dolar, 2009’da 116 milyon dolar, 2010 yılında 115,1 milyon dolar, 2011 yılının ilk altı ayında ise 58  milyon dolarlık gıda ürünleri ihraç etti. En fazla ihraç ettiğimiz ürünler ise orkinos balığı, domates salçası, makarna ve zeytinyağı. İhracata ürün bazında bakıldığında, orkinos ihracatı lokomotif görevini sürdürüyor. 2010 yılında 115 milyon dolarlık ihracatın 47 milyon dolarlık ihracatını, orkinos balığı oluşturdu. Domates salçası ihracatımız ise 16 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

Japonya’ya yaş meyve sebze ihracatına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu ürünlerin ithalat yasağının kaldırılması halinde, özellikle kirazın ihraç potansiyelinin yüksek olacağı bekleniyor. 

Ege İhracatçı Birlikleri, bu yıl 01-04 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen  FOODEX JAPAN Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu 2004 yılından beri İGEME ile ortaklaşa gerçekleştirmektedir.

SON BAŞVURU 1 AĞUSTOS

27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Tokyo ve Osaka şehirlerinde düzenlenecek olan, “Gıda Sektörel Ticaret Heyeti” programına katılmak isteyen ihracatçılarımızın Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Fuarlar Servisi ile 01 Ağustos 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar fuarlar@egebirlik.org.tr e-posta adresinden veya 0232 488 60 40-42 -46 numaralı telefonlarından temasa geçmeleri gerekmektedir. Katılımcı firmalarımızın sektörel ticaret heyeti programına katılımları 2011/1 sayılı “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” kapsamında desteklenecek programa kişi başı katılım ücreti destek sonrasında 5.500 Avro olacaktır. Sözkonusu katılım bedeline TK tarifeli seferi ile ekonomi sınıfı İstanbul-Tokyo ve Tokyo-Osaka gidiş ve Osaka-İstanbul dönüş uçuşu, 5* Imperial Hotel Tokyo’da 2 gece,  5* Imperial Hotel Osaka Otelinde 3 gece oda-kahvaltı bazında konaklama, resepsiyon ve heyetle birlikte yenilen yemekler, havaalanı-otel transferleri dahil olup, Türkiye’deki iç hat uçuşları ve otellerdeki ekstra harcamalar hariçtir.

827 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı