• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

HAFSA SULTAN DÖNEMİNE GİDİLDİ. MESİR MACUNU TANITILDI

Bayraklı, Bornova, Karşıyaka ve Manisa Belediyeleri ortaklığıyla yapılan “Zaman Yolculuğu Projesi, Manisa’da sonlandı.
Projenin ilk gününde İzmir’de Yaşar Üniversitesi’nde bir kapanış konferansı düzenlenirken konferansın ikinci gününde ise  Manisa'da “Zaman Yolculuğu Projesi” ile ilgili bir uygulama yapıldı. 

Manisa Belediyesi ve İsveç Kalmar Belediyesi’nin uyguladığı ‘Time Travel’ (Zaman Yolculuğu) isimli proje çerçevesinde Manisa’ya gelen tüm konuklar ve proje ortağı belediyeler Merkez Efendi’nin mesir macununu yaptığı 1533 yılını canlandırdılar. 50 kişilik grup Sultan Camisi’nin Bimarhanesi’nde 1533 yılı yaşantısını canlandırıp, tedavi yöntemini öğrendiler.

Etkinlikte dönemin tedavi merkezi olan Bimarhane’de uygulanan tedavi yöntemleri, dönemin el sanatları ve yaşam biçimleri canlandırıldı. Dönemin kıyafetlerinin giyildiği etkinlikte müzikle tedavi, zeka oyunlarıyla tedavi, hat ve ebru sanatları  ile Kanuni Sultan Süleyman’ın validesi  Hafsa Sultan’ı sağlığına kavuşturan mesir macunuyla tedasivi de temsili olarak uygulandı. 

 Ayrıca dört belediye (Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Manisa) proje ile ilgili deneyimlerini paylaştıkları bir kitap yazdılar.
“Zaman Yolculuğu Projesi”, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İsveç Yerel Otoriteler ve Bölgeler Birliği (SALAR)’nin ortaklaşa yürüttüğü Belediye Ortaklık Ağları (TUSENET) projesinin bir çıktısıdır. “Zaman Yolculuğu Projesi”,  TUSENET Projesi kapsamında “Sürdürülebilir Turizm” konusunda çalışma yapan İsveç’in Kalmar ve Türkiye’den Bayraklı, Bornova, Karşıyaka ve Manisa Belediyeleri’nin arasında geliştirilmiştir. Zaman Yolculuğu Projesi, 2009 yılı Mayıs ayında başlamıştı. 
Zaman Yolculuğu,  tarihi, dramayı kullanarak öğretmeyi ve tarihsel alanları yaşayan tarihi mekânlar haline getirmeyi amaçlar. Hedef kitlesi çocuklardan başlayarak herkesi ve özellikle turistleri kapsar. Tarihle eğitimi birleştiren "Tarihsel Çevre Eğitimi" metodu 15 yıldır Kalmar Kent Müzesi Eğitim Departmanı desteğiyle okullarda uygulanıyor.  

820 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı