• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

ESİAD Yönetim Kurulu üyesi Gündüz, EBİLTEM’in KOBİLER için model olmasını önerdi.

Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu tarafından 4. sü düzenlenen kongrenin son açık oturumu olan  ‘‘Üniversite-Sanayi Arası Kurumsal Köprüler- Daha etkin Bir İşbirliği İçin Ulusal Modeller’’ ile kapanışı yaptı.

Son oturuma Prof. Dr. Hamit Serbest, Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Hürcan Atmaca, Nihat Gündüz ve Mete Çakmakçı katıldı. Oturumun moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Serbest; ‘‘ Hala bu kadar katılım olması Fazilet Hanımın başarısıdır. Üniversite ve sanayi ile kongreye başladık öyle de bitireceğiz’’ diyerek oturumu başlattı. Prof. Dr. Serbestten sonra söz alan Türkiye Teknolojileri Geliştirme Vakfı (TTGV) nın Genel Sekreteri Mete Çakmakçı ‘‘ Kamu ve özel sektöre takviye olarak, kamuyla özel sektörün arza yönelik hedefin içerisinde birleştiren temel paydanın üniversite olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

       Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve kendi kimya şirketi Norm Kimya Ltd. Şirketini kuran Hürcan Atmaca ise; ‘‘ Üniversite-sanayi işbirliği içerisinde biz bugüne kadar yapılması gereken her şeyi yaptık ve başarılı olduk. Üniversite-sanayi işbirliğinde en önemli şey üniversitenin buna hazır olmasıdır. Ben sanayici olarak kendi adıma konuşuyorum; sanayiyi heyecanlandıran fikrin üniversiteden çıkması çok önemlidir. Daha da önemli olan ise profesyonel olan bir ara kuruluş oluşturulmalı ve üniversite- sanayi arasında köprü kurulmalıdır.


 
PROF.DR. SUKAN ‘‘ BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR’’

         Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBİLTEM) müdürlüğünü yürüten Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan; “Bizim ülkemizde birçok fikir birçok model var. Bir özeleştirim var: Biz birbirimizin iyi örneklerini dillendirmeyi ve benimsemeyi sevmiyoruz. İlla bizim olacak. Küçük olacak bizim olacak’’ dedi. EBİLTEM modeline gelince; biz devlet üniversitesi kısıtları altında ortaya çıkmış ve 13 senedir hayatta olan bir kurumuz. Dolayısı ile devlet üniversitesi kaynakları ile ne yapılabilir konusunda model olabiliriz. Bizi model almak isteyenlere her konuda destek vermeye hazırız. Bilgi paylaştıkça çoğalır diyerek sözlerini bitirdi.

 

EBİLTEM TÜRKİYE İÇİN MODEL OLSUN

         Ege Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nihat Gündüz; ‘‘Konuya başka bir boyuttan yaklaşacağım, sorunu söyleyip çözüm önereceğim’’ dedi. Gündüz ‘‘ uzun yıllar yurt dışında kaldım birçok yer gördüm ve Türkiye Birçok ülkeye göre güzellikleri daha fazla olan bir ülke. Ancak bunun yanında çileli bir ülke. İki gündür konuşulan üniversite-sanayi ilişkisinin bir üçüncü bacağı var. O da toplumsan tarafı. Kısacası sorun istihdam ve işsizlik. Bu durum sosyal patlamaya doğru gidiyor. Buna hemen bir çözüm bulunmalı. Çözüm ise Türkiyede bulunan 2.500.000 civarında kobinin EBİLTEM gibi kurumlar tarafından ziyaret edilip bilinçlendirilmesidir. EBİLTEM’in var olan küçük ofisleri çoğaltılabilir. EBİLTEM Türkiye için model olsun dedi.

       Katılımcıların soru ve görüşlerine de yer verilen oturumda moderatör Prof. Dr. Serbest’in esprileri güne damgasını vurdu. Son olarak varılan ortak kanılardan yola çıkılarak üniveriste-sanayi işbirliği için tespitler ve yapılabilecekler maddedeler haline getirildi. Bunlar;

*Döner sermaye mevzuatı yetersiz

* Sistemin bürokrasiden arındırılması gerekir.

*Üniversite-sanayi işbirliğinin tanıtımının etkin bir hale getirilmesi gerekir.

* Eğitim Sertifika Programı düzenlenmelidir.

* Platform – dernek – federasyon geçişinin planlanması

* Gönüllü ile iki kesimin birbirine tanıtılması

* Üniversitelerin profesyonel pazarlama departmanları oluşturulması, iletişimin geliştirilmesi

* Platformun iletişim stratejisi hazırlaması

 

(Ege Ajans)

* Standart bir ara yüzün yaygınlaştırılması

794 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı