• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu(ÜSİMP) 4. Ulusal kongresi Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde oturumlarla devam ediyor.

Gözlem Gazetesi Yazarı Dr. Ali Nail Kubalı’nın başkanlık ettiği oturuma Sabancı Üniversitesinden Prof. Dr. Nihat Berker ve Prof. Dr. Hasan Mandal ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’ndan(TTGV) Mahmut Kiper konuşmacı olarak katıldı. 

Prof. Dr. Nihat Berker “Üniversitelerde gerçek dünya için eğitim” başlıklı konuşmasında küresel bakışla üniversitelerde sanayileşme üzerine kendi kişisel deneyimlerinden bahsetti. Öğrenci merkezli, kişi merkezli eğitimin önemine değinen Prof. Dr. Berker, “Toplumun en önemli unsuru kişidir. Kişilere yeterli değeri verirsek ve tabiri caizse onları gaza getirebilirsek daha iyi yatırımlara yönelebilirler. Suskunluğu ve tereddütü öğretirsek işte o zaman iyi şeyler olmaz. Ben diyorum ki ‘öğrenci merkezli eğitim kişi merkezli toplum’.Türkiye’ye baktığımızda üniversiteler çeşitleniyor. Bu bence iyi bir şey, özellikle İstanbul’da bunu görüyorum. İzmir’e, Bursa’ya Erzurum’a kadar gidip ders verebiliyorum ve görüyorum ki Türkiye kocaman bir kampus olmuş. Günümüzde çocuklar özellikle aileleri tarafından belirli mesleklere yönlendiriliyorlar bu çocuklar o meslekler dışında birşey seçmemeye zorlanıyorlar bu durumda belki çok iyi bir tarihçi olacak çocuk bunu yapamıyor. Üniversiteler toplumdan kopmamalıdır. Öğrenci merkezli bir eğitim olmalıdır.” 


Prof. Dr. Hasan Mandal ise “Sanayinin araştırma-teknoloji-geliştirme-yenileşim süreçlerinde üniversitelerin rolü” başlıklı konuşmasına sanayinin üniversitelerden beklentilerine değindi.Prof. Dr.Mandal, “Güven kavramının daha çok konuşulduğu bir dönemdeyiz. Daha geniş kitlelere daha cesur bir şekilde güven unsurunu aşılıyoruz. Daha açık bilgiler konuşuyoruz. Kaynak sıkıntısının daha az yaşandığı bir ülkedeyiz” dedi. Sanayi ile işbirliği yapmak için üniversitelerin uzun süreli planlar yapmaları gerektiğine değinen Prof. Dr. Mandal, araştırma yaparken en büyük sıkıntının yönetim eksikliği olduğundan bahsetti. Prof. Dr. Hasan Mandal, üniversite ile sanayi ilişkisinin nasıl olması gerektiğini şu sözleri ile anlattı; “Üniversiteler ve sanayi birbirlerinin rollerini çalmıyorlar sadece değiştiriyorlar. Buda gerekli bir uygulama çünkü, akademisyen sanayicinin sanayici akademisyenin düşüncelerini anlayabilmeli. Ayrıca bana göre aksaklık kurumsal araştırma yönetim sisteminde. Temel araştırmadan sonuca kadar projeler bir bütün olarak yönetilmeli”


TTGV’ndan Mehmet Kiper“Toplumun sonsuz sınır yaklaşımında üniversitelerin rolü” başlıklı konuşmasını dinleyiciler ile paylaştı. Kiper, “Bu dönem piyasanın etkisinin çok yüksek olduğu bir dönem. Her ülke her bölge bu dönemlerde kendi modelini oluşturuyor. Girimci üniversite kimliğine ek olarak rekabetçi üniversite kimliği de ağırlık kazandı” dedi. Kiper, üniversitelerin toplumsal sorunlara karşı duyarlı olması gerektiğini önemle vurguladı.


Konuşmalarının sonunda katılanlara Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü teşekkür plaketlerini verdi.

(Ege Ajans)



790 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı