• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

“Olgularla çocuk istismar ve ihmali” sempozyumu EÜ Tıp Fakültesinde gerçekleşti

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde başta İzmir Valiliği olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen “Olgularla Çocuk İstismar ve İhmali” konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyum Oturum Başkanı EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Akşit'in açılış konuşmasında son kırk-elli yıldır sağlık alanında yapılan çalışmalar sonucunda beslenme bozuklukları, enfeksiyonel gibi hastalıkların tedavisinde ilerleme kaydedilmesine karşın sosyal sorunlarda ve çocuk istismarını da içine alan konularda aksi yönde bir ilerleme olduğunu kaydetti.
“Sarsılmış Bebek Sendromu”  konulu sunum yapan IOWA Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Direktörü Dr. Resmiye ORAL, sözlerine gelen vakalarda erken tanının çok önemli olduğunu söyleyerek ve konunun hassasiyetine dikkat çekmek için başından geçen olaylardan örnekler vererek başladı. Daha sonra bebek sendromunun önlenmesi ya da en aza indirgenmesi için neler yapılabileceği üzerine konuşan Dr. Oral, ihtiyaç olan temel gereksinimin disiplinli ve iletişim içinde olan bir kurum modeli olduğunu söyledi. 
ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNLENMESİNDE MEDYAYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Bununla birlikte Dr. Oral' a göre; “İstismara uğrayarak hastaneye gelen bir çocuk için öncelikle doktor, teşhis konduktan sonra sosyal hizmetler, eğer gerekiyorsa da savcılık harekete geçirilmelidir. Bu süreç sonucunda çocuğun aileden alınıp alınmayacağına bu üç kurum birlikte karar vermelidir.” Ayrıca Dr. Oral, bu üç kurumun yanısıra toplumun bilinçlenmesi adına medyaya da önemli görevler düştüğünü belirtti.

“Dövülmüş/Örselenmiş Çocuk” adını taşıyan sunumunu yapan Dr. Feyza Koç çocukların gelişiminde ailenin önemine vurgu yaparak, aynı aileden iki çocuğun nasıl istismara uğradığını örnekler üzerinden anlattı. İstismarı önlemek için eğitimin öneminin altını çizen Dr. Koç, dövülmüş çocuk vakalarının eğitim düzeyi düşük olan ailelerde daha yaygın olduğunu bilimsel verilerle dinleyenlere aktardı. Dr. Feyza Koç, ebeveynlerin çocuklarına şiddet uygulamalarının altında yatan nedenlerin genellikle kendi geçmişlerinde şiddet yaşamaları olduğunu belirtti.

(Ege Ajans)



531 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı