• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Projesi, Sürdürülebilir Turizm Yaklaşımıyla Dikili ve Bergama’yı Bütünleşme Potansiyeli Projesi sonuç toplantısı düzenlendi.

Ege Üniversitesi(EÜ) Bergama Meslek Yüksek Okulu(MYO)Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile EÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nünTÜBİTAK işbirliği ile yaptıkları TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Projesi, Sürdürülebilir Turizm Yaklaşımıyla Dikili ve Bergama’yı Bütünleşme Potansiyeli Projesi sonuç toplantısı düzenlendi.
Sonuç toplantısında sunum yapan EÜ Bergama MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Emre ATABERK, 01 Aralık 2009 Tarihinde başlayan 31 Aralık 2010 tarihinde sona eren ve TÜBİTAK tarafından 07 Nisan 2011 tarihinde kabul gören projenin İstatistiki verileri hakkında bilgi verdi.
Öğr. Gör. Emre Ataberk çalışma konularının turizmde mekânsal bütünleşme yani kıyı ve ardülkesi, dağ ve ova gibi birbirinin devamı olan, ancak farklı potansiyellere sahip coğrafi mekânların ortak planlama, ortak paket turlar, ortak etkinlikler, ortak yatırımlar ve ortak pazarlama ile daha güçlü olarak rekabet ortamına çıkmaları olduğunu söyledi.
Temelde projenin iki amacı olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Ataberk “Birinci amacımız; birbirine komşu, ancak farklı özelliklere sahip Dikili ve Bergama’nın turizm potansiyellerini saptayarak, ne kadarının nasıl kullanıldığını tespit etmek. İkinci amacımız ise Dikili ve Bergama’nın kullanılan ve kullanılmayan turizm potansiyelleri ile yerel halk ve turizm aktörlerinin görüşleri doğrultusunda, iki ilçeyi turizmde bütünleştirme yollarını araştırmaktır” dedi.
Projenin gerçekleştirilme aşamasında ilk olarak veri toplanması, Dikili ve Bergama’da alan araştırması yapılması,  yerel halk ve turizm aktörlerine anket uygulanması ve son olarak toplanan verilere ve anket sonuçlarına göre proje raporunun yazılması aşmaları takip edildiğini söyleyen Öğr. Gör. Ataberk, bütünleştirmenin gerekçeleri turizm alanlarını genişletmek, yeni turizm türlerinin uygulanarak iki ilçenin çekiciliğini artırmak, turistlerin kalış sürelerini uzatmak ve turistleri iki ilçeye dağıtarak turizm gelirlerini arttırmaktır. Ayrıca sürdürülebilir turizmi de hedefliyoruz.Bununiçin altyapı sorunlarının giderilmesi ve turizm hizmet kalitesinin artırılması gerekir” dedi.
Açıklanan sonuç bildirisinde proje kapsamında yerel girişimciliğe, yerel halk ve turizm aktörlerinin ilçeleri hakkındaki farkındalığını yükseltmek gibi hedefleri olduğu bildirildi.  Ayrıca doğal kültürel değerleri koruma bilinci, yeni turizm metotlarını işlerliğe kolay sokabilmek  ve yaratıcılıkları teşvik etmeye de dikkat çekildi.

Son olarak bütünleşme sonrası oluşacak avantajların dile getirildiği toplantıda yapılan çalışmaların verileri hakkında da bilgi verildi.  Toplantı sonunda Dikili ve Bergama kaymakamları ile yerel girişimcilerin proje hakkında fikirlerini dile getirmelerinden sonra toplantıya son verildi.

(Ege Ajans)



614 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı