• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

İyi bir hekim olmak için insanları sevmek gerek

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi 8.Reçete Günleri Muhiddin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Reçete Günleri programında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor iyi bir hekim olmanın tek yolunun bilimsel gerçekliğe dayalı, dogmalardan uzak ve insan sevgisiyle dolu olmaktan geçtiğini söyledi.
Prof. Dr. Serhat Bor konuşmasında, iyi bir hekim olmanın yolunun sadece bilmekten geçmediğini söylerken, bütün iyi özelliklerin içselleştirilmesinin gerekliliğini vurguladı. Prof. Dr. Bor, “bilimsel gerçekliğe dayalı, dogmalardan uzak ve insan sevgisi ile dolu olmak iyi bir hekim olmanın tek yoludur” dedi.
Mezun olacak son sınıf öğrencilerine hastalarıyla yakınlık ve ilgi kurabilmeleri yolunda ipuçları veren Prof. Dr. Ülkü Bayındır, bir hekimin hasta ve hasta yakınlarıyla olan ilişkilerinde, onların entelektüel birikimlerini ve kültürel yapılarını göz önünde bulundurarak konuşmaları gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Bayındır, sağlık sektörünün özelleştirilmesinin zamanla hekimleri ticari bir ürün haline getirdiğine ve modern tıbbın hasta sağlığını yavaşlattığına dikkat çekti. Hekim ve ilaç endüstrisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bayındır, dünyada silah sanayinden sonra 2.sırayı ilaç endüstrisinin aldığını ve en büyük payında pazarlama giderlerine ayrıldığını söyledi. İlaç firmalarının amacının kar etmek ve bunu doktorlarla anlaşarak hastalara satmak yoluyla yaptıklarını belirtti . Prof. Dr. Bayındır, “İyi bir hekim gazete sütunlarında kendisi hakkında olumsuz haber yazan muhabiri, hasta olarak geldiğinde tüm sıcaklığı ve güler yüzüyle tedavi eden hekimdir” diyerek konuşmasını bitirdi.
 SAĞLIK YAŞAMINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR


EÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Can akılcı ilaç kullanımı ve seçimi hakkında bilgiler verirken, hastaların öneri yoluyla ilaç kullanmalarından yakınırken doktorların da yeni çıkan ilaçları hastalara vermesinden yakındı. Doktorların hastaları tedavi ederken 6 adımda ilerlemeleri gerektiğini belirten Doç. Dr. Can,  bunları: “Problemin tanımlanması, tedavi amaçlarının belirlenmesi, kişisel ilaç/kişisel tedavinin belirlenmesi, kişisel tedavinin/ilacın hastaya uygunluğu, reçetenin yazılması ve gerekli bilgilerin verilmesinden sonra hastanın izlenmesi süreci.” olarak özetledi.  Göğüs hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Sayıner ise konuşmasında modern sağlık yaşamına geçilmesiyle ortadan kaldırılan sağlık karneleri ve hastaların ilaç kullanım periyodunu izlenememesinin doktorlar için zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekti.

(Ege Ajans)



512 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı