• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

) Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi’nde Dördüncü Deniz Kültürü ve Sualtı Seminerleri düzenlendi.

Seminer, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden’in açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Elden “Ege Üniversitesi olarak kendi adımıza ve büyüklüğümüze yakışan hamleleri yapmaya devam ediyoruz. İletişim Fakültesi olarak bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sualtı Seminerleri ile hocalarımızın ve öğrencilerimizin ilgisini ön plana çıkarmak ve çevre bilinci oluşturmak en büyük amacımızdır, fakültemizde Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde açmış olduğumuz Sualtı Görüntüleme Teknikleri dersi ile bu konuya duyarlılığımızı göstermek istedik” dedi.
       Ege Sualtı görüntüleme topluluğu (EGESAT)  üyesi Gonca Karabulut “ Egesat’ın amacı öğrencilere sosyal ortam oluşturmaktır, sosyal ortam oluşturmak için de dalış bir araçtır. Egesat topluluğu olarak üyelerimizin arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek için etkinlikler düzenlemekteyiz. Tanışma gezileri, her sene bir dalış okulu ile anlaşmalı olarak dalış eğitimi, Ege Üniversitesi Kapalı Olimpik Havuzunun temizliği gibi birçok faaliyetler düzenlemekteyiz. Egesat Topluluğu olarak 2008 yılında Sualtı Bilim ve Teknolojileri toplantısına ev sahipliği yaptık. MEDEX 2009 dalış, su sporları, sportif balıkçılık fuarına katıldık. USAT (Uludağ Üniversitesi Dalış Topluluğu)’ın projesini yakından izledik. Çevre Topluluğu, Sualtı Rugby topluluğu ve Egesat’ın ortak düzenlediği kıyı ve deniz temizliğini etkinliğinde aktif görev aldık” diye konuştu.  
       Daha sonra Maltepe Üniversitesi Öğretim Elemanı Bengiz Özdereli Egesat Üyesi Gonca Karabulut’a Sertifikasını takdim etti.
       Çeşme Dolphinland Dalış Merkezi sahibi ve dalış eğitmeni Mehmet Huz, dalış sektörü oluşumları ve sorunları hakkında bilgi verdi. Dalış merkezinin açılabilmesi için nasıl bir prosedüre gerek duyulduğunu, dalış merkezi açıldıktan sonra da neler yapılması gerektiğini anlattı. Türkiye gibi üç tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkenin sualtı sektöründe yeterince gelişmemiş olduğunu, dalışların sadece 1 Temmuz ve 15 Ağustos tarihleri arasında aktif olarak gerçekleştiğini belirtti.
       Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nezih Ekmekçi, Mehmet Huz’a sertifikasını takdim etti.

         4. Deniz Kültürü ve Sualtı seminerleri, Sualtı fotoğrafları gösterimi ile son buldu.

(Ege Ajans)



714 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı