• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

Konak Belediyesi, British Council ve BM Türkiye’nin İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Geliştirilmesi Ortak Programı işbirliğiyle Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde “İklim Meydanı Tartışma Toplantısı” yapıldı.

Atilla Uras’ın moderatörlüğünü yaptığı panele Birleşmiş Milletler Ortak Programı Bölgesel Proje Koordinatörü Alper Acar, Su Kaynakları Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof. Dr Sevinç Özkul, Ege Üniversitesi(EÜ) Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, EÜ Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, IZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan ve İzmir Gazateciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım panelist olarak katıldı.
         Tartışmada en çok vurgulanan konu; önlenemez iklim değişikliğiyle uyumlu yaşamayı ve iklim erozyonunu yönetmeyi öğrenmek oldu. Panelin açılışını ‘iklim nedir, insanlar bundan nasıl etkilenir’ konularıyla yapan Uras “Tüm iklim değişikliği durdurulsa da tahribat devam edecektir. Bu yüzden önemli olan iklimsel değişikliği durdurmaya çalışmak değil; ona uyum sağlayarak yönetmeyi öğrenmektir” dedi.
          İzmir’deki Kuş Cennetiyle ilgili çalışmaları yürüten Prof. Dr. Mehmet Sıkı “Binlerce yıldır tesis edilmiş olan ekosistem değişiyor. Tüm canlılar ve insanlık etkileniyor, etkilenmeye devam edecek. Bütün canlılar insan varolmadan önce doğada huzur içinde yaşadılar ama biz onlar olmadan asla yaşayamayız.” diyerek insanın doğaya verdiği büyük zarara dikkat çekti. Prof. Dr. Sıkı, “Son on yıldır EÜ Kampüsünde tropikal bir kuş olan yeşil papağanları görüyoruz. Bu kuşların asıl yaşam yerleri Hindistan, Afganistan ve İtalya olması gerekirken çeşitli nedenlerle buraya göçüyorlar ya da kaçak kuş ticaretiyle getiriliyorlar. Bu kuşlar insan yüzünden farklı coğrafyalardaki yaşam koşullarına uyum sağlamaya çalışıyorlar” dedi.          

Prof. Dr. Ümit Erdem ise doğadaki canlılar kadar insanların da iklim değişikliği karşısında mağdur olduklarına değinerek vatandaşlarda bu konularda yeterli bilinçlenmenin olmamasından yakındı. Prof. Dr. Erdem “Tabiatla ilgili yasalara dikkat etmiyoruz. Bugünkü madencilik yasasına göre herkesin evinin altı kazılabilir hangimiz farkındayız? Sularımız kurudu, havzalarımız bitiyor sessiz kalıyoruz. Artık kaya tuzu almak zorunda olduğunuzu biliyor musunuz? Tuzgölüne kanalizasyon akıyor. Konya’nın kanalizasyonunu almak zorunda kalmayın.” diyerek tepkisini dile getirdi.

          Panelistlere yöneltilen sorulardan ve dinleyicilerin İzmir’de boşa akan çeşmelerle ilgili İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan’a yaptıkları ricalardan sonra ‘İklim Meydanı Tartışma Toplantısı’ sona erdi.

(Ege Ajans)



572 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı