• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

1923 İzmir İktisadi Kongresi’nin 88. Yıldönümü onuruna düzenlenen sempozyum başladı

Atatürk” ün 130. Doğum Yıldönümü ve 1923 İzmir İktisadi Kongresi’nin 88. Yıldönümü onuruna Ege Üniversitesi(EÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde “İzmir İktisadi Kongresi Sempozyumu ve Yerli Malları Sergisi” gerçekleştirildi.
Sempozyumun başlangıcında 1. İzmir İktisadi Kongresi’ne katılanlar anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Yunus Kırılmış, Atatürk’ün 1.İzmir İktisadi Kongresi’nde yaptığı konuşmayı seslendirdi.
 HEDEFİMİZ EXPO 2020
Açılışta konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir’in Expo 2020’ye hazırlık içinde olduğunu, Expo 2015 için yaklaşık 110 ülkeye giderek İzmir’in tanıtımını yaptıklarını hatırlattı. Bu çalışmaların 2020 için tecrübe olduğunu belirten Vali Kıraç, “Bu deneyimler Expo 2020 için bize güç kattı” dedi.
Sempozyumun, daha önce yapılan İzmir iktisadi kongresi ve Atatürk anısına yapıldığını belirten Vali Mustafa Cahit Kıraç, “Çalışmalarını başlattığımız 5. İktisadi Kongresi’ne çok önem veriyoruz ve bu kongreyi de 1. İktisadi Kongresi’nde olduğu gibi fikirlerin tartışıldığı, sonuçların uluslararası olduğu bir kongre yapacağız. Gerekli temasları, teknik çalışmaları yapmaya başladık. Günü zamanı belli değil ancak en kısa sürede neticelendirilecek” diye konuştu.
 GİRİŞİMCİLİĞE ÖNEM VERİLMELİ

İzmir’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisadi tarihi açısından önemli olduğunu söylen Vali Kıraç, “3.İktisat Kongresi ilk uluslararası nitelik taşıyan bir kongre olmuştur. Ekonomik kalkınmaya devam etmek istiyorsak, gelişmenin sekteye uğramadan sürmesi gerekmektedir. Ekonomik gelişmede kalkınmaya, girişimciliğe önem vermeliyiz. Toplumsal refah, dayanışma ve yapıcı ekonomik rekabetle sağlanabilir. Sektörde yerli girişimcinin tutunabilmesi için, yerli malı tüketimi bilincini halkımızda oluşturmalıyız” dedi.  

       EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç ise konuşmasında “1.İzmir İktisat Kongresinde ekonomide devletçilik, karma ekonomi, liberalizm politikaları öngörüldü. O günün geleneksel kongresinin içeriğiyle bugün arasında ortak bir zemin oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.
 İZMİR İLKLER KENTİDİR
       İktisat kongresinin önemine vurgu yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Jak Eskinazi, “İktisat Kongresini Türk Ulusu’nun dünü, bugünü olarak görüyorum. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin gibi parlayan ekonomilerle Türkiye beraber anılmaktadır. İzmir ilklerin kentidir. İlk fuar, ilk ticaret odası gibi oluşumlarda İzmir hep öncü olmuştur. 5.İktisadi Kongresi’nin İzmir’de gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
       Ege Bölgesi Sanayi Odası Temsilcisi Bayram Talay ise “Atatürk’ten devir aldığımız vizyonla büyümeye devam ediyoruz. Türkiye dünyanın 16ncı büyük ekonomisidir. İzmir sanayisini daha da ileriye taşımak için Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yapacağız” dedi.

       Atatürk’ün laik, demokratik, ekonomik açıdan aldığı kararların önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan  “Büyük fabrikalar keşke özelleştirilmeyip devletin elinde kalsaydı. Ülkemiz 1928-1929 krizini devletin elinde bulunan büyük kuruluşlarla diğer ülkelere nazaran daha rahat aşabildi” diye konuştu.
 İzmir Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ise “1.İzmir İktisat Kongresi kaynaklarının çoğu yabancılara aitti. Kongre zor şartlarda yapılmasına rağmen düzenli ve sistemli bir şekilde gerçekleşti. 44 yıldan beri İzmir’de sürdürülen bu gelenek İzmir’in uluslararası ekonomideki prestijini etkilemektedir. Ege Üniversitesi önceki rektörlerinden Prof. Dr. Yusuf Vardar, İzmir’de ilk defa İzmir İktisadi Kongresi adına sempozyum gerçekleştirdi. 44 yıldan bu yana İzmir’de bu gelenek yaşatılmaya çalışılıyor” dedi.

       Açılış konuşmalarının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç ve konuklar, nostaljik yerli malı sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

  



516 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı