• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Siyah Kurdele                                      
Üyelik Girişi
Facebook - Twitter
 Instagram
Kategori ve Sayfalar
Namaz Vakitleri
Küçük Avcı

Yıldırım İnşaat
Elal Ajans
 
Reklam Alanları

Faydalı Linkler
Günün Sözü
Tarihte Bugün

Tarihte Bugün v.7.0
Site Haritası
sanalbasin.com üyesidir

3600 emeklilerin de gündeminde

Emekli Polislerden Ek Gösterge Eylemi

Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği İzmir Şubesi Başkanı Altan Yenice,  halkın mal ve can güvenliği, ülkenin bekaası için canı pahasına görev yapan polis ve polis emeklilerinin zor ekonomik koşullarda yaşadığını bildirdi.
Yenice,  dernek üyelerinin geniş katılımıyla Konak Meydanı'nda, polis emeklilerinin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması için basın açıklaması eylemi yaptı.
 Yenice, ''Eğitim farkı gözetilmeksizin 3600  ek gösterge'',  ''Yarın değil hemen bugün ek gösterge 3600'', ''Polis, jandarma gibi 3600 ek gösterge hakkını istiyor'' yazılı pankart ve dövizlerlerin taşındığı açıklamada, siyaset yapmak gibi bir niyetleri olmadığını, vatanı ve milleti için fedakarca görev yapmış emniyet mensupları ve emeklilerin haklarını istediklerini belirtti.
Türk Polis teşkilatı personelinin  hiçbir kurum memurunun yaşamadığı iş riskini yaşadığını, fazla mesai, uykusuzluk gibi olumsuz şartlar ile ailelerine gerekli zamanı ayıramadıklarını anımsatan Altan Yenice şunları kaydetti:
 "Maalesef ruhsal çöküntü, intihar, bunalım, boşanma, kalp krizi ve kanser gibi rahatsızlıklar ve ölüm vakaları çalışan ve emekli arkadaşlarımızda görülmekte ve artarak devam etmektedir. İntihar eden meslektaşlarımızın sayısının, verdiğimiz şehitlerimizden fazla olduğu bilinmektedir. Emekli emniyet mensubu olarak sağlıklı ve maddi sorunlardan uzak şekilde yaşamak hakkımızdır diye düşünüyoruz. Emekli personelin içerisinde bulunduğu zor ekonomik şartlardan kurtulması için, eğitim farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge istiyoruz.
245 bin çalışanı, 117 bin emekli polisimizin aileleriyle birlikte düşünüldüğünde büyük güç olduğumuz gözardı edilmemelidir. İzmir'de  de 11 bin emekli arkadaşımızı temsilen buradayız. Bizler ek 3600 göstergenin ilk, orta ve lise mezunu polis ve polis emeklilerine uygulanmasını talep ediyoruz. Açıklamalarda bunun sadece yüksek okul mezunlarına uygulanacağı gibi bir anlam çıkıyor. İlk, orta, lise ve yüksek okul diplomasına bakarak kurşun tahsil sormuyor.''
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner'inde katılarak destek verdiği açıklamda, ellerinde Türk bayraklarıyla ''Ek gösterge hemen şimdi'','' Eşit işe eşit ücret'' sloganı atan emekli polis teşkilatı mensuplarının, güvenlik şubesi personeli tarafından izlendiği fotoğraf ve video çektikleri gözlendi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ULAŞIM
 Otobüs Seferleri Metro Seferleri
 İzban Seferleri
 VAPUR SEFERLERİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Günlük Burçlar

Günlük Burç Falınız


Saat
Takvim
Sayı 2 Sayfa 1
Mayıs Sayısı Sayfa 1
Yıldırım İnşaat

 

 

Elal Ajans
   
Küçük Avcı